ΑΧΑΪΑ: Από σήμερα, το πρόγραμμα «Ραντεβού για την ανακύκλωση» – Σε συνοικίες του Αιγίου

Ο Αντιδήμαρχος Καθαριότητας του Δήμου Αιγιαλείας κ. Νικ. Καραίσκος, εκφράζει την ικανοποίησή του για την ανταπόκριση των συμπολιτών μας των τοπικών κοινοτήτων, στο «Ραντεβού για την ανακύκλωση». Η υπηρεσία καθαριότητας του Δήμου με την καθοδήγηση του Αντιδημάρχου, υπό πολύ αντίξοες συνθήκες, κατάφερε σε λιγότερο από ένα μήνα να συγκεντρώσει τον συσσωρευμένο όγκο των απορριμμάτων και να επαναφέρει την κανονικότητα στη διαχείρισή τους.
Μοναδική λύση στο τεράστιο πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων είναι η άμεση εφαρμογή της ανακύκλωσης στην πηγή και προς αυτή και μόνο την κατεύθυνση κινείται κάθε προσπάθεια του Δήμου. Είναι υποχρέωση της Δημοτικής Αρχής με τις επιλογές της να κάνει πράξη τις προεκλογικές της δεσμεύσεις για οριστική λύση του προβλήματος.
Ο κ. Καραίσκος, σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο της τοπικής κοινότητας Αιγίου καθώς και άλλους φορείς της πόλης, εκπόνησε το εβδομαδιαίο πρόγραμμα Ανακύκλωσης μέσω του θεσμού «ΡΑΝΤΕΒΟΥ», επιδιώκοντας να καλύψει το μεγαλύτερο δυνατό μέρος του αστικού ιστού της πόλης και ενημερώνει τους συμπολίτες ότι το πρόγραμμα θα είναι κυλιόμενο – επαναλαμβανόμενο, θα αφορά μόνο οικιακά ανακυκλώσιμα, ξεκινάει από αυτή την Τρίτη 22/10/2019 στα παρακάτω οριζόμενα σημεία και στο μέλλον θα επεκταθεί και σε άλλες περιοχές.

Τρίτη: 14.00-16.00 Στην Εκκλησία Αγίου Ιωάννη (Καλλιθέα)
16.00-18.00 Στα Γυμνάσια Αιγίου επί της οδού Παύλου Μελά
18.00-20.00 Στην Πλατεία Δεξαμενής

Πέμπτη : 14.00-16.00 Στην Κουλούρα (στο parking της Εκκλησίας)
16.00-18.00 Στον Συνοικισμό (στην Εκκλησία Αγίας Άννας)
18.00-20.00 Στην αρχή της οδού Διγελιωτίκων (στην γεώτρηση)

Οι πολίτες θα παραδίδουν στον υπάλληλο καθαριότητας που θα παραλαμβάνει και θα εναποθέτει στο όχημα, όλα τα οικιακά ανακυκλώσιμα εκτός από το γυαλί, το οποίο πρέπει να τοποθετείται μόνο στους ειδικούς κώδωνες γυαλιού.
Μόνο αν κινηθούμε όλοι με αίσθημα συνευθύνης, αλλά και με σεβασμό και αγάπη στον τόπο μας και το περιβάλλον θα καταφέρουμε να πετύχουμε τον στόχο μας.
Μαζί θα φτιάξουμε την Αιγιάλεια που μας αξίζει και θα αναδείξουμε τις μοναδικές ομορφιές της.