ΑΧΑΪΑ: Εγκαινιάστηκε δεξαμενή πυρόσβεσης στο Όρος Μόβρη Κρίνου

Με μεγάλη συμμετοχή κόσμου τελέσθηκαν τα εγκαίνια παράδοσης της δεξαμενής πυρόσβεσης στο Όρος Μόβρη Κρίνου Δήμου Δυτικής Αχαῒας, το Σάββατο 19-10-2010. Πρόκειται για ειδική δεξαμενή πυρόσβεσης, η οποία εκτός του εφοδιασμού των πυροσβεστικών οχημάτων, έχει προδιαγραφές και για εναέριες υδροληψίες από τα πυροσβεστικά ελικόπτερα. Η δεξαμενή κατασκευάσθηκε προκειμένου να σωθεί το πανέμορφο δάσος της Αριάς. Είναι το τελευταίο εναπομείναν δάσος. Αποτελεί τον κύριο τροφοδότη σε υπόγεια ύδατα της λεκάνης της Δυτικής Αχαῒας.
Το έργο ανέλαβε και κατασκεύασε ο Φυσιολατρικός Σύλλογος Κρίνου με την ευγενική χορηγία του Ροταριανού Ομίλου Πάτρα και τη συμβολή του Διοικητή του 2470 Διεθνούς Ρόταρυ. Οι εργασίες ξεκίνησαν στα μέσα Ιουλίου και με τις υπεράνθρωπες προσπάθειες του Προεδρίου του Συλλόγου μας περατώθηκε σε μικρό χρόνο, μόλις δύο μήνες.
Την τελετή των εγκαινίων τίμησαν με την παρουσία τους:
Οι πατέρες: Ειρηναίος, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Πατρών και Γεώργιος, εφημέριος Κρίνου, οι οποίοι τέλεσαν και τον καθιερωμένο Αγιασμό, η Βουλευτής Αχαΐας κ. Χριστίνα Αλεξοπούλου, ο Διοικητής της 2470 ΡΠ Θόδωρος Πανάγος, ο Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας κ. Σπυρίδων Μυλωνάς με τον Αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας κ. Κυριάκο Ορλώφ, ο Περιφερειακός Διοικητής του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Ευθύμιος Γεωργακόπουλος, ο Διοικητής του Σταθμού Πυρ/κής ΒΙ.ΠΕ Πάτρας κ. Ανδρέας Στεμπίλης, ο Διοικητής της 6ης ΕΜΑΚ κ. Κολοκωτσάς, ο Διοικητής του Αστ. Τμήματος Δυτ. Αχαῒας κ. Λαμπρόπουλος, ο Διοικητής του Τμημ. Ασφαλείας Δυτ. Αχαῒας κ. Σταθόπουλος.
Μετά τα εγκαίνια ο Φυσιολατρικός Σύλλογος παρέθεσε δείπνο σε όλους τους παρευρεθέντες στο πανέμορφο πάρκο στις παρυφές του δάσους.
Σε όλους όσους συμμετείχαν στο εγχείρημα αυτό οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ