Βαρουφάκης: Ανοησίες τα περί τυπώματος δραχμών στη Μόσχα

Κατηγορηματικά διέψευσε ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης τα όσα έχουν ακουστεί τις τελευταίες μέρες περί σχεδίου τυπώματος δραχμών στη Μόσχα.

«Όχι σε καμία περίπτωση. Αυτά είναι ανοησίες», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην Υπουργός Οικονομικών μιλώντας στον Σκάι για τις κρίσιμες μέρες του 2015 όταν το Grexit, φάνταζε αρκετά πιθανό.

Βαρουφάκης: Οι χειρότερες στιγμές που πέρασα στις Βρυξέλλες
Αναφερόμενος στο θέμα του αιτήματος να τυπωθούν δραχμές στη Μόσχα, όπως αναφέρει ο κ. Ολάντ σε βιβλίο του, ο κ. Βαρουφάκης είπε, «Κάποιοι από εμάς έχουμε πιάσει τον κ. Ολάντ να λέει ψέματα πολύ συχνά με έναν σκοπό. Να αλλάξει την εικόνα του εαυτού του. Ο κ. Ολάντ ήταν ανύπαρκτος. Έκανε δύο τρεις προσπάθειες να μας βοηθήσει. Αυτό είναι αλήθεια. Όπως ο κ. Μοσκοβισί, όπως και ο κ. Γιούνκερ. Οι χειρότερες στιγμές που πέρασα στις Βρυξέλλες ήταν όταν ο κ. Ολάντ, ο κ. Γιούνκερ και ο κ. Μοσκοβισί προσπαθούσαν να μας βοηθήσουν γιατί θύμωνε ο Σόιμπλε και γινόταν ακόμα πιο σκληρός».

Όσο για το εάν η κυβέρνηση Τσίπρα είχε ζητήσει χρήματα από τη Ρωσία ο κ. Βαρουφάκης απάντησε πως «η συζήτηση μεταξύ του κ. Τσίπρα και του κ. Πούτιν για αγωγούς φυσικού αερίου είχε γίνει με αντάλλαγμα κάποια δισεκατομμύρια προκαταβολή, γύρω στα 5-6 από ό,τι είχα ακούσει».

Βαρουφάκης: Plan B έπρεπε να υπάρχει και υπήρχε
Ο Γιάνης Βαρουφάκης αποδέχθηκε την ύπαρξη plan B σε περίπτωση που τα πράγματα έφταναν στα άκρα. «Plan B βεβαίως έπρεπε να υπάρχει και υπήρχε. Άλλο αυτό κι άλλο αν ζητήσαμε, το Plan Β είναι τι θα κάνεις εάν χρειαστεί να προβείς στην κίνηση του Grexit, γιατί το Grexit δεν το θέλαμε εμείς. Ο κ. Σόιμπλε μιλούσε για αυτό».