ΠΑΤΡΑ: Σε κινητοποίηση για το Καραμανδάνειο, σήμερα, το Εργατικό Κέντρο – Συλλαλητήριο στην 6η Υ.Πε

“Τα ήδη γνωστά προβλήματα στο χώρο της υγείας δυστυχώς ολοένα και αυξάνονται. Όλες οι δομές υγείας του νομού αιμορραγούν και δημιουργούν σοβαρά προβλήματα και κινδύνους τόσο για την υγεία του λαού όσο και για τους υγειονομικούς”, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.

Και συνεχίζει:

Οι σοβαρές ελλείψεις σε ιατρούς θέτουν σε κίνδυνο τη συνέχιση λειτουργίας του νοσοκομείου του Καραμανδανείου.

Υποβαθμίζεται το Καραμανδάνειο Νοσοκομείο Παίδων Πατρών, το μοναδικό παιδιατρικό νοσοκομείο στην Δυτική Ελλάδα. Είναι πολλά τα κενά των γιατρών που συνταξιοδοτήθηκαν, οι εναπομείναντες παιδίατροι με δυσκολία επαρκούν για τις εφημερίες. .Στην ήδη υποχρηματοδότηση-υποστελέχωση έρχονται να προστεθούν και οι υπουργικές αποφάσεις του καλοκαιριού για τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληροί ένα νοσοκομείο για να δίνει πλήρη ειδικότητα .Τροπολογία που φωτογραφίζει ότι μόνο τα μεγάλα πανεπιστημιακά νοσοκομεία θα πληρούν τις προϋποθέσεις αυτές και σαν αποτέλεσμα το Καραμανδάνειο δεν θα είναι ένα από αυτά.

Στο ΠΓΝΠ, εκτός από την αναστολή λειτουργίας της Καρδιοθωρακοχειρουργικής κλινικής, που αφήνει ακάλυπτη όλη τη δυτική Ελλάδα και τα νησιά του Ιονίου, λόγω της επικείμενης απόλυσης 4αναισθησιολόγων πρόκειται να κλείσουν χειρουργικές αίθουσες, ενώ σε επικίνδυνες συνθήκες θα λειτουργεί η εφημερία για τους νοσηλευόμενους. Όσον αφορά το νοσοκομείο του Αγίου Ανδρέα, υπάρχουν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία του από την κατάσταση που επικρατεί στις περισσότερες κλινικές του που είναι υποστελεχωμένες.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΤΗΝ 6Η ΥΠΕ,

ΤΕΤΑΡΤΗ 23 ΟΚΤΩΒΡΗ ΩΡΑ 10:30 ΠΜ

ΜΑΖΙ ΜΕ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΦΟΡΕΙΣ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ!

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

 Την πλήρη στελέχωση του Καραμανδανείου με Ιατρούς, τον εκσυγχρονισμό του τεχνολογικού του εξοπλισμού, την επέκταση των κλινικών του ώστε να χορηγεί πλήρη ειδικότητα. Κατάργηση της αντίστοιχης υπουργικής απόφασης. Έναρξη λειτουργίας παιδοψυχιατρικής κλινικής στο Καραμανδάνειο.

 Να μην απολυθεί κανένας! Μονιμοποίηση όλων των εργαζομένων με ελαστικές εργασιακές σχέσεις. Κατάργηση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις δημόσιες μονάδες Υγείας – Πρόνοιας.

 Να ανοίξει ξανά η Καρδιοθωρακοχειρουργική κλινική του ΠΓΝΠ με εξειδικευμένο ιατρικο και νοσηλευτικό προσωπικό και ταυτόχρονη λειτουργία ειδικής μονάδας ανάνηψης

 Να λειτουργήσουν οι κλειστές κλίνες ΜΕΘ-λειτουργία με βάση τις διεθνείς προδιαγραφές (στο10% του συνόλου των κλινών)

 Δημόσια δωρεάν υγεία με αποκλειστικά κρατική χρηματοδότηση ανάλογα με τις ανάγκες. Κατάργηση κάθε πληρωμής από τους ασθενείς και κάθε επιχειρηματικής δράσης.

Η ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΤΡΑΣ