ΠΑΤΡΑ: Επίθεση Ρώρου σε Πελετίδη για την υπογειοποίηση του τρένου – «Ανακαλύπτει και σκοτεινά συμφέροντα…»

Κυκλοφορούσε ως ανέκδοτο ότι αν σε εθνικές εκλογές το ΚΚΕ πάρει ποσοστό μεγαλύτερο από τα αναμενόμενα ποσοστά θα συνέλθει η ολομέλεια για να καταγγείλει -εγκαλέσει τους ψηφίσαντες ως προβοκάτορες….. Την Τετάρτη 16 Οκτωβρίου του 2019 ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο της Πάτρας ψήφισε την υπογειοποίηση του τρένου για να μην υψωθούν νέα τείχη στην πόλη και την χωρίσουν, το χρωστάμε στις επόμενες γενιές.

Η παράταξή μας Ώρα Πατρών και ο επικεφαλής της ως πρόεδρος φορέα ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ήταν και είναι υπέρ της υπογειοποίησης και της διεκδίκησης, μάλιστα για πρώτη φορά ετέθη από την παράταξή μας η υπογειοποίηση των νότιων συνοικιών Άγιος Ανδρέας -Πάτρα -νέο λιμάνι κάτι που συμπεριελήφθη στο κείμενο μαζί με την εφαρμογή του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της πόλης. Ο δήμαρχος την επόμενη ημέρα εγκάλεσε και κατήγγειλε…… Όσους ψήφισαν υπέρ της υπογειοποίησης ανακαλύπτοντας εχθρούς και σκοτεινά συμφέροντα…..

Καλοδεχούμενοι όσοι ψήφισαν και είχαν προηγούμενα άλλη θέση άλλωστε και ο κ. Πελετίδης πριν γίνει Δήμαρχος έλεγε για περιμετρική διέλευση του τρένου καλοδεχούμενος και ο κ. Πελετίδης. Είναι ξένη η διαδικασία του διαλόγου της διαβούλευσης της συναίνεσης για την προώθηση δίκαιων αιτημάτων για την πόλη για το ΚΚΕ και τον κ.Πελετίδη.

Ένας συνετός Δήμαρχος την επόμενη ημέρα με αυτό το ισχυρό οπλοστάσιο την ομοφωνία και ομοψυχία του Δημοτικού Συμβουλίου θα ανέβαινε στο υπουργείο και θα διεκδικούσε το δίκαιο του αιτήματος. Τι έκανε ο κ.Πελετίδης; Aπασφάλισε το όπλο που του έδωσε το Δημοτικό Συμβούλιο πιστός στη γραμμή ότι το ΚΚΕ είναι η “μόνη επαναστατική δύναμη”. Χρήσιμος Δήμαρχος για την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και τον κ. Καραμανλή , ρίχνει άσφαιρα πυρά που προκαλούν μόνο κρότο άλλωστε αυτό φαίνεται και από τις αντιδράσεις του για την απλή αναλογική που δεν την ψήφισε στο Δημοτικό Συμβούλιο, την χλιαρή αντίδραση για την κατάργηση της Νομικής, την Πατρών-Πύργου και άλλα. Η πρόθεση του Δημάρχου άλλωστε φάνηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο όπου προσπάθησε ανεπιτυχώς να αποφύγει τις προσθήκες που προανέφερα και για τις οποίες είχε συμφωνήσει δεν ήθελε ομόφωνο ψήφισμα. Επιδίδεται σε “επαναστατική γυμναστική”, επαναστατικές κορώνες διαίρει και αφαιρεί από την πόλη επομένως δεν προοιωνίζεται κάτι καλό για τις μεγάλες διεκδικήσεις.

Μιλά απαξιωτικά για τη σύγκλιση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης που πρότεινε η παράταξή μας που συμμετέχουν όλοι οι φορείς της πόλης επιστημονικοί επαγγελματικοί πολιτιστικοι ,οργανώσεις εργαζομένων, ενώσεις γονέων και κηδεμόνων, αθλητικοί φορείς, φορείς προστασίας του περιβάλλοντος, σύλλογοι ατόμων με ειδικές ανάγκες κ.α, δηλαδή όλα τα ζωντανά κύτταρα της πόλης. Ήθελα να ρωτήσω οι συνεργαζόμενοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση συμφωνούν με τη λογική του Δημάρχου και του ΚΚΕ για την απαξίωση της Επιτροπής Διαβούλευσης; Ιστορικά όταν η Πόλη διεκδίκησε ενωμένη έφερε αποτελέσματα το 1957 την Τριτοβάθμια εκπαίδευση (ο Αβέρωφ ήθελε να την εγκαταστήσει στα Γιάννενα) αργότερα την σύνδεση του λιμανιού με την Ιταλία και άλλα.

Βέβαια η λογική του ΚΚΕ και του κ.Πελετίδη είναι ότι συνεργάζεται με τις επιτροπές που ελέγχονται από το κόμμα, είναι καπελωμένες, δεν πιστεύει στη δημοκρατία και τη δύναμη του διαλόγου. Επιτέλους κ.Πελετίδη συνέλθετε δεν είστε δήμαρχος του ΚΚΕ του 6%είστε δήμαρχος της Πάτρας καλείστε να υπηρετήσετε αυτό το ρόλο για να βγει η πόλη από την απομόνωση να διεκδικήσει τη θέση που της αξίζει σε έναν κόσμο που αλλάζει με μεγάλες ταχύτητες για να μην μετράμε άλλο ένα…… χαμένο τρένο…