(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Σε ρόλο ευρωβουλευτή, μαθητές Λυκείων – Στην Περιφέρεια

Καθήκοντα ευρωβουλευτών ανέλαβαν για δύο ημέρες μαθητές Α’ και Β’ Λυκείου, σχολικών μονάδων της Αχαΐας και συγκεκριμένα, του 11ου ΓΕΛ Πατρών, του Πειραματικού ΓΕΛ Πατρών και του Πειραματικού ΓΕΛ Πανεπιστημίου Πατρών, πού συνοδεύονταν από τους Καθηγητές τους.
Η εκπαιδευτική δράση με τίτλο «Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- EUropa.S. T.E.EN.S.» πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 19 και την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας στην Πάτρα.
Υπεύθυνοι υλοποίησης του έργου ήταν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Patras – Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων – I.R.T.E.A..

Οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για θέματα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, να ανταλλάξουν απόψεις, να προβληματιστούν και να προτείνουν λύσεις επίκαιρων ζητημάτων. Διαβουλεύθηκαν ως Ευρωβουλευτές σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και την αποτελεσματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, συζητώντας το θέμα: «Ευρωεκλογές 2019: Τα αποτελέσματα των εκλογών, η δημοκρατία, η συμμετοχή του Ευρωπαίου πολίτη στα κοινά και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».
Συζήτησαν επίσης για τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού ζητήματος, για την ταυτότητα του Ευρωπαίου Πολίτη, το Δημοκρατικό Έλλειμμα στην Ευρώπη αλλά και τις προτεραιότητες της νέας κοινοβουλευτικής θητείας της Ευρωβουλής.
Τις εργασίες άνοιξε ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, Τάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος καλωσόρισε τους μαθητές και τους καθηγητές τους στην Περιφέρεια, ενώ με την ολοκλήρωση της εκπαιδευτικής δράσης τους συνεχάρη για τα αποτελέσματα της διαδικασίας και επεσήμανε χαρακτηριστικά: «Η σπουδαιότερη εμπειρία που αποκομίσατε από αυτό το διήμερο, είναι ότι μόνο μέσα από την διαβούλευση και την συνεργασία μπορούμε να αξιολογήσουμε καλύτερα τα προβλήματα και να επιλέξουμε τις ενδεδειγμένες λύσεις”. Καταλήγοντας ευχήθηκε στους μαθητές, κάποιοι από αυτούς στο μέλλον να μας εκπροσωπήσουν στα έδρανα του Ευρωκοινοβουλίου.