Χονγκ Κονγκ: Οι ασφαλιστικές εταιρίες δεν καλύπτουν ζημιές από κοινωνικές αναταραχές

Οι επιχειρήσεις στο Χονγκ Κονγκ θα κληθούν να πληρώσουν το λογαριασμό από τις καταστροφές που υπέστησαν από τις ταραχές στην διάρκεια των τελευταίων τεσσάρων μηνών, καθώς λίγες είναι αυτές, που καλύπτονται από ασφαλιστικές παροχές για την κάλυψη ζημιών από κοινωνικές ταραχές, σύμφωνα με τις απόψεις ανθρώπων του ασφαλιστικού κλάδου στο Χονγκ Κονγκ.

Οι επιχειρήσεις τόσο οι μεγάλες, όσο και οι μικρές καλούνται να πληρώσουν τις ζημιές από σπασμένα παράθυρα, από τα γκράφιτι ή από το ξέσπασμα φωτιάς, από τις διαδηλώσεις των ακτιβιστών που ανησυχούν για τις προθέσεις του Πεκίνου να ασκήσει αυξημένο έλεγχο στο Χονγκ Κονγκ, που τελεί υπό ειδικό καθεστώς διοίκησης, θυσιάζοντας τις δημοκρατικές ελευθερίες των κατοίκων του.

Οι ασφαλιστικές εταιρίες στο Χονγκ Κονγκ αποζημιώνουν κυρίως, για καταστροφές από φυσικά φαινόμενα όπως οι τυφώνες, αλλά και από πυρκαγιές.

Η κάλυψη για καταστροφές από κοινωνικές αναταραχές είναι ασυνήθιστη προς τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις, σύμφωνα με στελέχη του ασφαλιστικού κλάδου στο Χονγκ Κονγκ.