Αναστάτωση στα Χανιά μετά την επίθεση πατέρα σε βάρος δασκάλας -Παράσταση διαμαρτυρίας

Αντιδράσεις εξακολουθεί αν προκαλεί η βίαιη επίθεση πατέρα σε βάρος δασκάλας Δημοτικού στα Χανιά, που οδήγησε την εκπαιδευτικό στο νοσοκομείο.

Με ανακοινώσεις τους τόσο η ΑΔΕΔΥ, όσο όμως το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας (ΣΕΠΕ) καταδικάζουν την επίθεση και καλούν σε συμμετοχή στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται σήμερα στο δικαστικό μέγαρο Χανίων. Το Σαββατοκύριακο έγινε γνωστό πως το δημοτικό σχολείο όπου έλαβε χώρα το περιστατικό, με απόφαση του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων αποφάσισε το σχολείο να παραμείνει κλειστό.

Ανησυχητικό το περιστατικό βίας στα Χανιά, λέει η ΑΔΕΔΥ

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καταδικάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την επίθεση που δέχθηκε εκπαιδευτικός Δημοτικού Σχολείου Χανίων από γονέα μαθητή με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά και να διακομισθεί στο νοσοκομείο Χανίων, ενώ η αστυνομία προχώρησε στη σύλληψη του πατέρα την Παρασκευή.

Όπως λένε από την ΑΔΕΔΥ, το εξαιρετικά ανησυχητικό περιστατικό βίας διαταράσσει το παιδαγωγικό κλίμα της σχολικής μονάδας ανεπανόρθωτα, επηρεάζει αρνητικά τους μικρούς μαθητές, δυναμιτίζει το απαραίτητο, για την προστασία του δημόσιου χαρακτήρα του σχολείου.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. εκφράζει την πλήρη συμπαράστασή της στην εκπαιδευτικό και καλεί όλα τα συνδικαλιστικά στελέχη του Νομού Χανίων να δώσουν το «παρών» στην παράσταση διαμαρτυρίας που πραγματοποιείται σήμερα, στις 12:00, στο Δικαστικό Μέγαρο Χανίων.

Πώς συνέβη το περιστατικό στα Χανιά
Το περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Παρασκευής, όταν ο 38χρονος πατέρας πήγε στο σχολείο για να πάρει το παιδί του, την ώρα που σχολούσε. Όμως, ο 38χρονος είναι σε διάσταση με τη σύζυγό του και η δικαστική απόφαση δεν του επέτρεπε να παραλάβει το παιδί τις συγκεκριμένες ώρες, σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας neakriti.

Ακολούθησε διένεξη ανάμεσα στον πατέρα και τη δασκάλα. Η τελευταία κατήγγειλε ότι ο πατέρας της επιτέθηκε και τη χτύπησε. Στο σχολείο κλήθηκε η αστυνομία και συνέλαβε τον 38χρονο. Η 54χρονη εκπαιδευτικός κατέθεσε μήνυση σε βάρος του πατέρα, ο οποίος κατηγορείται για πρόκληση σωματικών βλαβών, εξύβριση και παραβίαση δικαστικής απόφασης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα neakriti.