ΠΑΤΡΑ: Μαθητές Λυκείου και σήμερα σε ρόλο Ευρωβουλευτή – Δράση προσομοίωσης

ο ρόλο του Ευρωβουλευτή θα αναλάβουν 50 μαθητές της Α’ και Β’ Λυκείου σχολικών μονάδων της Περιφερειακής Ενότητας Αχαΐας στο πλαίσιο της δράσης «Προσομοίωση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου- EUropa.S. T.E.EN.S.», που θα διεξαχθεί  και αυτή την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2019, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας, στην Πάτρα.

Υπεύθυνοι υλοποίησης του έργου που θα πραγματοποιηθεί από τις 10 το πρωί έως τις 3 το μεσημέρι, είναι το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Patras – Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Έρευνας & Κατάρτισης Ευρωπαϊκών Θεμάτων-I.R.T.E.A.

Η εν λόγω εξωσχολική δραστηριότητα αφορά στο διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων, οι οποίοι διαβουλεύονται ως Ευρωβουλευτές, σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας και την αποτελεσματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με θέμα: «Ευρωεκλογές του 2019: τα αποτελέσματα των εκλογών, η δημοκρατία, η συμμετοχή του Ευρωπαίου πολίτη στα κοινά και ο ρόλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου».

Το EUropa.S. TE.EN.S. αποτελεί ένα «παιχνίδι ρόλων» που υλοποιεί το I.R.T.E.A. τα τελευταία 5 χρόνια βασισμένο στη μη τυπική μάθηση, με στόχο την εξοικείωση των συμμετεχόντων με το ευρωπαϊκό οικοδόμημα, τις ευρωπαϊκές πολιτικές και την επιχειρηματολογία, αναδεικνύοντας τις δικές τους ιδέες και δεξιότητες κατά τη διάρκεια αυτού.