ΠΑΤΡΑ: Αυτό το Σάββατο, η σιωπηλή πορεία κατά της εκμετάλλευσης – Στη Ρήγα Φεραίου

Η Πάτρα ενώνει σήμερα Σάββατο 19 Οκτωβρίου το κοινωνικό περπάτημά της μ’ εκείνο σε 12 ακόμα πόλεις της Ελλάδας και σε 50 ακόμα χώρες του κόσμου.
Σε 40 εκατομμύρια υπολογίζονται οι άνθρωποι, παγκοσμίως, που ζουν σε συνθήκες σύγχρονης δουλείας. Με αφορμή την Ευρωπαϊκή Ημέρα κατά της Εμπορίας Ανθρώπων, το Σάββατο 19 Οκτωβρίου γίνεται πορεία για την Ελευθερία σε 12 πόλεις της Ελλάδας, παράλληλα με άλλες 50 χώρες του κόσμου.
H πορεία Walk For Freedom πραγματοποιείται για έκτη συνεχόμενη χρονιά με πρωτοβουλία της διεθνούς μη κερδοσκοπικής οργάνωσης Α21.
Φέτος, για πρώτη φορά στην Πάτρα, η δράση συνδιοργανώνεται από την Α21 και την Κίνηση Υπεράσπισης των Δικαιωμάτων Προσφύγων & Μεταναστών/-τριών, με την υποστήριξη του Δήμου Πατρέων, ενώ τη δράση στηρίζει πανελλαδικά το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών. Στη δράση συμμετέχουν μεταξύ άλλων και οι οργανώσεις Praksis, Δράση, ΟροΠαίδιο και το Συμβουλευτικό Κέντρο Γυναικών Πάτρας. Το Walk For Freedom δεν είναι μια πορεία διαμαρτυρίας, αλλά μια δράση στην οποία τα άτομα περπατούν σε μια σειρά σιωπηλά, εκπροσωπώντας τα εκατομμύρια ανδρών, γυναικών και παιδιών που βρίσκονται σήμερα παγιδευμένοι στα “δίχτυα” του οργανωμένου εγκλήματος. Η συγκέντρωση των συμμετεχόντων θα ξεκινήσει στις 11 το πρωί στην πλατεία Όλγας (ενδυμασία Τ-shirt “Walk For Freedom” ή οποιαδήποτε μαύρη περιβολή). Η πορεία θα περάσει από τον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου μέχρι τις οδούς Γούναρη και Κορίνθου με τερματισμό στην πλατεία Γεωργίου.