Πέτσας για την εισβολή Ρουβίκωνα στο γραφείο του Κικίλια: Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται

Την επίθεση αντιεξουσιαστών στο γραφείο του υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικός Εκπροσώπος Στέλιος Πέτσας.

«Oι γνωστοί τραμπούκοι εισέβαλαν σήμερα στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Υγείας Βασίλη Κικίλια. Ας το καταλάβουν καλά. Η κυβέρνηση δεν εκφοβίζεται. Κι ας αντιληφθούν επίσης ότι τα πράγματα άλλαξαν. Η βία δεν γίνεται ανεκτή και η ανομία θα παταχθεί», είπε χαρακτηριστικά ο Στέλιος Πέτσας.

Ομάδα αντιεξουσιαστών του Ρουβίκωνα εισέβαλε περίπου στη μιάμιση το μεσημέρι στο γραφείο του κ.Κικίλια και πέταξε που έγραφαν «κάτω τα ξερά σας από τη δημόσια υγεία», αλλά και μπογιές στην πόρτα εισόδου του γραφείου και ακολούθως έφυγαν. Η αστυνομία προχώρησε σε μία προσαγωγή λίγα λεπτά αργότερα.

Η ομάδα των αντιεξουσιαστών ανέβηκε στον πρώτο όροφο του κτιρίου όπου βρίσκεται το γραφείο του κ.Κικίλια.

Σύμφωνα με την ανακοίνωσή τους που αναρτήθηκε στο indymedia με την οποία αναλαμβάνουν την ευθύνη για την εισβολή, προχώρησαν σ’ αυτή την ενέργεια διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή του τρόπου διοίκησης στο ΚΕΘΕΑ, την αλλαγή στη διαδικασία χορήγησης ΑΜΚΑ σε αλλοδαπούς, αλλά και την απόρριψη του αιτήματος της οικογένειας του 18μηνου Παναγιώτη – Ραφαήλ να καλυφθούν τα έξοδα μετάβασης και θεραπείας του παιδιού στη Βοστόνη