Μπερμπάτοφ: «Μας ντρόπιασαν διεθνώς, δεν έχουν θέση στα γήπεδα»

Συνεχίζεται ο σάλος για τη ρατσιστική επίθεση κατά των παικτών της εθνικής Αγγλίας, στη διάρκεια του αγώνα με τη Βουλγαρία στη Σόφια, για τα προκριματικά του Euro 2020. Η Αγγλία συνέτριψε 6-0 τη Βουλγαρία στο «Βασίλ Λέφσκι», υποχρεώνοντας τη γειτονική χώρα στη μεγαλύτερη εντός έδρας ήττα της ιστορίας τους, ωστόσο ο αγώνας στιγματίστηκε από τις αντιδράσεις μερίδας οπαδών των γηπεδούχων, που έβαλε στο «στόχαστρό» της παίκτες των φιλοξενούμενων.

Ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, από τους κορυφαίους παίκτες όλων των εποχών στο βουλγαρικό ποδόσφαιρο, πήρε θέση στο θέμα και επιτέθηκε εναντίον των ρατσιστών οπαδών. «Σε κάθε χώρα υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι, αυτό ακριβώς είδαμε και στο ματς απέναντι στην Αγγλία. Υπήρχαν άνθρωποι που ο μοναδικός λόγος που βρέθηκαν στις εξέδρες ήταν για να προκαλέσουν», τόνισε ο παλαίμαχος άσος, που φόρεσε και τη φανέλα του ΠΑΟΚ, και συμπλήρωσε:

«Αυτοί οι άνθρωποι δεν δικαιούνται να πηγαίνουν σε αγώνες και να παρακολουθούν ποδόσφαιρο και κατά τη γνώμη μου θα πρέπει να τιμωρηθούν διά βίου, όχι μόνο όσον αφορά τις ποδοσφαιρικές δραστηριότητες αλλά τις αθλητικές γενικότερα. Ελπίζω η κυβέρνησή μας στην Βουλγαρία να κάνει τη δουλειά τους και να τους τιμωρήσει για πάντα, δεν αξίζουν να βρίσκονται εδώ και μας ντρόπιασαν όλους διεθνώς. Χρειάζεται να μείνουμε μαζί και να παλέψουμε ενάντια στο ρατσισμό καθώς είναι κάτι μη αποδεκτό».

zougla.gr