ΠΑΤΡΑ: Διοργάνωση φεστιβάλ για την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Κρήνη

Με πρωτοβουλία του Συλλόγου «Ανάδειξης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Κρήνης», πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα 14 Οκτωβρίου σύσκεψη, προκειμένου να διερευνηθεί η δυνατότητα διοργάνωσης σε ετήσια βάση, Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου.
Στο πλαίσιο της σύσκεψης τέθηκε αρχικά το θέμα της διοργάνωσης του φεστιβάλ από τον πολιτιστικό σύλλογο στο θεατράκι της Κρήνης και η διεύρυνσή του, με στόχο τη φιλοξενία του και σε άλλες περιοχές της Πάτρας, προκειμένου να αποτελέσει αυτό πεδίο έκφρασης των ερασιτεχνικών θεατρικών ομάδων της περιοχής.
Στη σύσκεψη στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι εκπολιτιστικών συλλόγων, ερασιτεχνικών θεατρικών σχημάτων, η πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων Κατερίνα Γεροπαναγιώτη – Θεοδωρακοπούλου και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης, αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής η οποία θα συντονίσει την υλοποίηση της προσπάθειας για την πραγματοποίηση του Φεστιβάλ, την αξιοποίηση του θεάτρου της Κρήνης και την προώθηση στις τοπικές κοινωνίες του ερασιτεχνικού Θεάτρου.
Εκ μέρους του Πολιτιστικού Οργανισμού, η πρόεδρος του Δ.Σ. Κατερίνα Γεροπαναγιώτη επεσήμανε τη σημασία την οποία έχει για τη Δημοτική Αρχή η ενίσχυση της ερασιτεχνικής πρωτοβουλίας , προσθέτοντας πως ο Δήμος θα ενισχύσει με κάθε τρόπο αυτή την προσπάθεια ως προς τον εξοπλισμό, την τεχνική υποστήριξη και την προβολή. Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε κατά την τοποθέτηση του ο και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πάτρας Πέτρος Βάης.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν επίσης εκπρόσωποι από το Πολιτιστικό κέντρο εργαζομένων ΟΤΕ Πάτρας, της θεατρική ομάδα «ήθος ποιεί» του Συλλόγου Λεύκας, της θεατρικής ομάδας Ροϊτίκων, της θεατρικής ομάδας των εργαζομένων στο πανεπιστήμιο Πατρών, του Συλλόγου Σαραβαλίου, της ΕΛΜΕ Αχαΐας και μαθητών του 19ου Γυμνασίου Πατρών (με την υποστήριξη των καθηγητών). Είχαν επίσης προσκληθεί εκπρόσωποι των Δημοτικών σχολείων Κρήνης , Σαραβαλίου και Οβρυάς (1ο & 2ο ).