Ο Ν.Μηλιώνης υπηρέτησε με ήθος, πάθος και συνέπεια τις πολιτικές του απόψεις και την επιστήμη του

Η κοινωνία των πολιτικών μηχανικών είναι συγκλονισμένη από την αναπάντεχη απώλεια από τη ζωή ενός επίλεκτου μέλους της, του πολιτικού μηχανικού – συγκοινωνιολόγου Νίκου Μηλιώνη.
Υπήρξε λαμπρός επιστήμων, σοβαρός και εξαίρετος άνδρας, ασυμβίβαστος, παθιασμένος δημιουργός. Σε όλη του τη ζωή υπηρέτησε με ήθος, πάθος και συνέπεια τόσο τις πολιτικές του απόψεις όσο και την επιστήμη του πολιτικού μηχανικού.
Δημιούργησε ένα από τα πιο εξειδικευμένα μελετητικά γραφεία της χώρας, με έδρα την Πάτρα. Για δεκαετίες ολόκληρες άφησε την σφραγίδα του ως μελετητής ή συντονιστής ομάδας μελετητών, σε μεγάλα δημόσια έργα υποδομής, οδικά, συγκοινωνιακά, λιμενικά, σιδηροδρομικά, πολεοδομικής και συγκοινωνιακής ανάπτυξης.
Υπηρέτησε ταυτόχρονα και ως τεχνικός σύμβουλος σε πολλούς δημόσιους φορείς διαχείρισης έργων, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο Εξωτερικό, όπου και δραστηριοποιήθηκε με ιδιαίτερη επιτυχία.
Στην πόλη μας, είναι γνωστές οι πολλές εμπεριστατωμένες δημόσιες παρεμβάσεις και προτάσεις του για τα μεγάλα και σοβαρά ζητήματα ανάπτυξης της πόλης, με τελευταία – δυστυχώς – την κατάθεση της γνώμης του για την υπογειοποίηση του σιδηροδρόμου.

Ο σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Αχαϊας θρηνεί για τον χαμό του επίλεκτου μέλους του και εκφράζει θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
ο Πρόεδρος
Άρης Γκατζόγιας