«Η Ελλάδα είναι ο αναγκαίος παίκτης στην ευρύτερη περιοχή» -Το μήνυμα Μητσοτάκη στην Σύνοδο Κορυφής

advertisement

Στην Σύνοδο Κορυφής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου θα συμμετάσχει σήμερα στις 15:00 (ώρα Βρυξελλών) ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Νωρίτερα (12:00 τοπική ώρα) θα λάβει μέρος στις εργασίες της Συνόδου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος. Κυβερνητικές πηγές αναφέρουν ότι το βασικό μήνυμα που η κυβέρνηση θέλει να δοθεί κατά τη διάρκεια της Συνόδου είναι ότι η Ελλάδα ανακτά και πάλι την θέση της ΕΕ, έχοντας στα ηνία της έναν πρωθυπουργό με διεθνή αποδοχή. Όπως τόνισε χαρακτηριστικά και ο πρωθυπουργός σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο «η Ελλάδα μπορεί να αποτελέσει πλέον την έκπληξη της Ευρωζώνης».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα επιχειρήσει να πείσει τους Ευρωπαίους ότι η Ελλάδα είναι ο αναγκαίος παίκτης στην ευρύτερη περιοχή για το προσφυγικό, την προκλητική στάση της Τουρκίας απέναντι στην Κύπρο, ενώ αναμένεται να αναφερθεί και στην τουρκική εισβολή στη Συρία που έχει προκαλέσει αναταράξεις στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων δηλαδή ο πρωθυπουργός θα τονίσει ότι η Ελλάδα δεν είναι πρόβλημα για την ΕΕ και ότι μπορεί πλέον να συμμετέχει ενεργά στην διαμόρφωση αποφάσεων για το μέλλον της Ευρώπης.
Παράλληλα, ο πρωθυπουργός αναμένεται να στείλει επίσης μήνυμα ότι στεκόμαστε στο πλευρό της Κύπρου και βοηθάμε να διαμορφωθούν οι κατάλληλες συμμαχίες στο θέμα των κυρώσεων κατά της Τουρκίας που παραβιάζει το διεθνές δίκαιο κάνοντας έρευνες σε θαλάσσια ύδατα που ανήκουν στην Κύπρο.

«Πάμε στις Βρυξέλλες χωρίς να έχουμε κάτι να αποδείξουμε-αλλά για να δείξουμε πού θέλουμε να είναι η Ευρώπη την επόμενη δεκαετία», είναι το μήνυμα που στέλνει η Αθήνα.