Ακάρ : Οι Κούρδοι θα χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα για να μας κατηγορήσουν

Turkish President Tayyip Erdogan is seen with Defence Minister Hulusi Akar at the operation center in Ankara, Turkey, October 9, 2019. Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Office/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. NO RESALES. NO ARCHIVE

Ιδιαίτερα «σκούρα» τα έχει βρει η Αγκυρα όσον αφορά την τουρκική επιχείρηση στη βορειονατολική Συρία. Μετά τη συμμαχία Κούρδων και Ασαντ με τις «πλάτες» της Ρωσίας, ο Ερντογάν ανασκουμπώθηκε την Τετάρτη, λέγοντας πως δεν τον ενδιαφέρουν ιδιαίτερα οι πόλεις Μανμπίτζ και Κομπάνι.

Ωστόσο, στη συνέχεια ο τούρκος πρόεδρος έστειλε τελεσίγραφο στους Κούρδους να παραδώσουν τα όπλα τους μέχρι το βράδυ της Τετάρτης. Προθεσμία πάντως, η οποία έληξε χωρίς να συμβεί το παραμικρό.

Έτσι, η Αγκυρα -βλέποντας και τους Κούρδους μαχητές να αντιστέκονται σθεναρά σε σημεία κλειδιά- επικαλείται αυτή τη φορά σενάριο… χημικών όπλων που σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν στην περιοχή οι Κούρδοι προκειμένου να κατηγορήσουν τον τουρκικό στρατό.

Οι δηλώσεις Ακάρ

Οπως τόνισε ο τούρκος υπουργός Αμυνας, Χουλουσί Ακάρ, υπάρχουν πληροφορίες πως τρομοκρατικές οργανώσεις σχεδιάζουν να χρησιμοποιήσουν χημικά όπλα.

Μάλιστα, πρόσθεσε πως ο τουρκικός στρατός δεν διαθέτει χημικά όπλα στο οπλοστάσιό του. «Όλοι το ξέρουν αυτό» τόνισε, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Χουλουσί Ακάρ επισήμανε ότι έχει μεγάλη σημασία, όχι μόνο η ασφάλεια της χώρας, αλλά και η ασφάλεια των Κούρδων που ζουν στην περιοχή, των Αράβων, των Χριστιανών και άνθρωποι άλλων εθνοτήτων και θρησκεύματος.