Τηλεθέαση: Η μάχη των πρωινάδικων και η… σφήνα του Γιώργου Λιάγκα

Μια ενδιαφέρουσα «τηλεμαχία» παρατηρείται στις πρωινές ψυχαγωγικές εκπομπές, με τρία «πρωινάδικα» να ερίζουν για την πρώτη θέση στην τηλεθέαση.

Από την αρχή της νέας τηλεοπτικής σεζόν, η πρωινή ζώνη μοιάζει να χτυπάει κόκκινα στον ανταγωνισμό, με την πρωτιά στην τηλεθέαση να περνά από εκπομπή σε εκπομπή, μέρα με την ημέρα.

Έτσι, υπάρχουν μέρες που η Φαίη Σκορδά και το «Πρωινό» διεκδικεί την επιστροφή στην πρώτη θέση, όπως συνήθως τα τελευταία χρόνια, αλλά και μέρες που εκεί βλέπουμε την εκπομπή του STAR «Στη Φωλιά των Κου Κου». Το νέο στοιχείο στην μάχη των πρωινών είναι η θεαματική άνοδος στην τηλεθέαση της εκπομπής «Ευτυχείτε» στο OPEN, με την Κατερίνα Καινούργιου.

Πρώτη στην τηλεθέαση η Κατερίνα Καινούργιου την Τετάρτη

Συγκεκριμένα λοιπόν την Τρίτη, το πρωινό πρόγραμμα «Ευτυχείτε» στο OPEN σημείωσε τηλεθέαση 19,8% στις ηλικίες 18-54. Σύμφωνα με τις πρώτες πρωινές εκτιμήσεις της Nielsen (που ενδεχομένως να διαφοροποιηθούν ελαφρά μέσα στην ημέρα), η εκπομπή με παρουσιάστρια την Κατερίνα Καινούργιου άγγιξε ανά τέταρτο ακόμη και το 30,7% και βρέθηκε πρώτη απέναντι σε όλες τις εκπομπές που προβάλλονταν την ίδια ώρα.

Στο STAR, η «Φωλιά των Κου Κου» κατέγραφε την Τρίτη τηλεθέαση 16,1%, με καλύτερα τέταρτα πριν τις 10.00 το πρωί όπου η εκπομπή σημείωσε στις νεανικές ηλικίες ως και 22,3%. Τέλος, στον ΑΝΤ1, «Το Πρωινό» με τη Φαίη Σκορδά έκανε τηλεθέαση 17,1%.

Η δυναμική στην τηλεθέαση του Γιώργου Λιάγκα
Αν και η εκπομπή «Μεσημέρι» με τον Γιώργο Λιάγκα βγαίνει λίγο αργότερα από τις προαναφερθείσες εκπομπές, στις 12.00, όταν και η «Φωλιά των Κου Κου» για παράδειγμα έχει ήδη ρίξει τίτλους τέλους, το μαγκαζίνο του δημοσιογράφου φαίνεται πως κερδίζει το δικό του κοινό στην τηλεθέαση. Συγκεκριμένα την Τρίτη, το «Μεσημέρι» κατέγραψε ποσοστό 16,6% στο νεανικό κοινό και πέρασε πρώτο στα νεανικά κοινά μετά τη 13.30, με τηλεθέαση ως και 22,7% ανά τέταρτο.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Γιώργος Λιάγκας μαζί με την Ελένη Τσολάκη, τον Δημήτρη Παπανώτα, την Κάλια Ελευθερίου και την Κατερίνα Γκαγκάκη, βρέθηκαν πρώτοι σε τηλεθέαση στη ζώνη προβολής τους για τον περασμένο μήνα.

Την περίοδο 11 Σεπτεμβρίου – 11 Οκτωβρίου, το «Μεσημέρι με τον Γιώργο Λιάγκα» ήταν πρώτο με μέσο όρο τηλεθέασης 19,4%, στο σύνολο κοινού – 2,5 και πλέον μονάδες μπροστά από τον ανταγωνισμό στη ζώνη του. Υψηλή ήταν η απόδοσή του και στο δυναμικό κοινό 18-54, όπου, με μέσο όρο 15,7%, βρέθηκε σε απόσταση αναπνοής από τα υπόλοιπα προγράμματα (ΑΝΤ1 16,1%, STAR 15,8%, OPEN 11,5%, ALPHA 10,8%).