Ψήφισμα της Βουλής κατά της Τουρκίας ζητά ο Βαρουφάκης

Ψήφισμα της ελληνικής Βουλής με το οποίο θα καταδικάζει την τουρκική εισβολή στη Συρία ζητά με επιστολή του προς τον Κώστα Τασούλα ο επικεφαλής του ΜέΡΑ25 Γιάνης Βαρουφάκης.

Η επιστολή Βαρουφάκη:
Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων,

κ. Κωνσταντίνο Τασούλα

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε,

Εκ μέρους της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΜέΡΑ25 σας αποστέλλω πρόταση Ψηφίσματος της Βουλής των Ελλήνων με το οποίο η Εθνική Αντιπροσωπεία θα καλέσει τις υπόλοιπες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, αλλά και την διεθνή κοινότητα γενικότερα, να απαιτήσουμε από κοινού την:

1. Άμεση κατάπαυση του πυρός στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας και την αποχώρηση των Τουρκικών στρατευμάτων από τα εδάφη της Συρίας

2. Απαγόρευση πτήσεων (no fly zone) πάνω από την περιοχή της Βόρειας Συρίας όπου πρόσφατα εισέβαλαν τα τουρκικά στρατεύματα και όπου αναπτύσσεται η τουρκική πολεμική αεροπορία

3. Άμεση αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στις πληγείσες περιοχές της Βόρειας Συρίας

Κύριε Πρόεδρε,

Επιτρέψτε μου να τονίσω έναν ακόμα λόγο για τον οποίο η Βουλή των Ελλήνων πρέπει να προβεί σε αυτό το Ψήφισμα, πέραν της ανθρωπιστικής του διάστασης: Όταν ο Πρόεδρος της Τουρκίας, ο κ. Ερντογάν, θριαμβολογεί παραλληλίζοντας (α) την τουρκική εισβολή στις κουρδικές περιοχές της Συρίας με (β) την τουρκική εισβολή στην Κύπρο, η Βουλή των Ελλήνων έχει διπλή υποχρέωση να εκδώσει ένα τέτοιο ψήφισμα: ανθρωπιστική απέναντι στον Κουρδικό λαό αλλά και ιστορική απέναντι στον Κυπριακό λαό.

Με τιμή,

Γιάνης Βαρουφάκης

Πρόεδρος Κ.Ο. ΜέΡΑ25