Η Νέα Δημοκρατία επιδιώκει ουσιαστική σύγκλιση στην ψήφο τον ομογενών

Σημεία από την τοποθέτηση του Ιάσονα Φωτήλα, βουλευτή Αχαΐας της Νέας Δημοκρατίας, στην εκπομπή της ΕΡΤ1 «Πρωινή Ενημέρωση» με τους Νίνα Κασιμάτη και Χρήστο Παγώνη το πρωί της Τετάρτης 16 Οκτωβρίου:
  • Υπάρχουν ουσιαστικές συγκλίσεις ανάμεσα στα κόμματα της αντιπολίτευσης – πλην ΣΥΡΙΖΑ που σκέφτεται στενά κομματικά – στο θέμα της ψήφου του απόδημου ελληνισμού. Το θέμα είναι πολύ σημαντικό για τον Πρωθυπουργό που είναι διατεθειμένος να συζητήσει προκειμένου να υπάρξει συναίνεση από όλα τα κόμματα. Η μόνη κόκκινη γραμμή που θέτει είναι η άρνησή του να δημιουργηθούν πολίτες δύο κατηγοριών: Έλληνες που θα προσμετράται ή όχι η ψήφος τους στο εκλογικό αποτέλεσμα, ανάλογα με το αν διαθέτουν τα χρήματα να ταξιδέψουν στην Ελλάδα την ημέρα των εκλογών.
  • Μέσε σε 100 μέρες έχουν γίνει πάρα πολλά από τη Νέα Δημοκρατία: Βελτιωμένη ρύθμιση των 120 δόσεων για όλους, μείωση του ΕΝΦΙΑ, επιστροφή κρατήσεων από ΕΦΚΑ, αύξηση των συντάξεων χηρείας, επίδομα θέρμανσης θα δοθεί έγκαιρα και για περισσότερους και ξεμπλόκαραν οι μεγάλες επενδύσεις ενώ έρχονται οι φοροαπαλλαγές και η ενίσχυση με 2000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται στη χώρα μας από 01.01.2020. Η διανομή του υπερπλεονάσματος θα γίνει με κριτήριο κυρίως υπέρ των πιο ευάλωτων κοινωνικών ομάδων.
Μπορείτε να δείτε απόσπασμα της εκπομπής στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://www.youtube.com/watch?v=gYi04QEd3WE&feature=youtu.be