Δίκη Χρυσής Αυγής: Πολιτική η δίωξή μου, καταδικάζω τη δολοφονία Φύσσα, είπε στην απολογία ο Κασιδιάρης

Κατασκευασμένες και υπαγορευμένες από πολιτικούς κύκλους χαρακτήρισε ο Ηλίας Κασιδιάρης τις κατηγορίες περί της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης που τον οδήγησαν στο εδώλιο του Εφετείου Αθηνών.

Την ίδια ώρα σχετικά με το αδίκημα για την παράβαση όπλων ισχυρίστηκε ότι τα κατείχε νομίμως. Ο πρώην βουλευτής και νυν δημοτικός σύμβουλος στον δήμο Αθηναίων κατά την απολογία του αναφέρθηκε στον πρώην πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά, ενώ έβαλε στο στόχαστρο και άλλα πρόσωπα της τότε κυβέρνησης, τονίζοντας ότι η δίωξη σε βάρος του είναι πολιτική προκειμένου να «χτυπήσου» τα ποσοστά του κόμματος.

«Είμαι οπαδός της Χρυσής Αυγής από μαθητής»
Ο Ηλίας Κασιδιάρης τόνισε ότι εντάχθηκε ως φοιτητής στο κόμμα, αλλά ήταν οπαδός τα μαθητικά του χρόνια, από την δεκαετία το ’90.

«Είμαστε απολύτως νόμιμοι και συνεπείς στη νομιμότητα σε όλες μας τις ομιλίες», ισχυρίστηκε ο κατηγορούμενος ο οποίος όταν επανειλημμένως ρωτήθηκε από την πρόεδρο τού δικαστηρίου, Μαρία Λεπενιώτη για συγκεκριμένες δημόσιες τοποθετήσεις και δηλώσεις του που περιλαμβάνονται στη δικογραφία, ενώ πρόσθεσε πως δεν θα απολογηθεί για τις ιδέες του.

«Το να δίνει αναφορά ένας πολίτης για ζήτημα που αφορά τις ιδέες του είναι απαράδεκτο. Δεν θα απολογηθώ για τις ιδέες μου. Το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού δεν μπορεί να στερήσει κάνεις σε κανένα Ελληνα πολίτη. Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός με τίμησε», είπε μεταξύ άλλων ο Κασιδιάρης.

Τι είπε ο Κασιδιάρης για την δολοφονία του Παύλου Φύσσα
Αναφερόμενος στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα είπε ότι «το κόμμα δεν έχει καμία σχέση με το αποτρόπαιο αυτό έγκλημα που καταδικάζω». Οσο για το φυσικό αυτουργό του εγκλήματος Ρουπακιά ο κατηγορούμενος είπε ότι το είδε για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία στα δελτία ειδήσεων, ενώ αρνήθηκε ότι υπήρχαν τάγματα εφόδου στη Χρύση Αυγή. Σημειώνεται ότι «παρών» κατά την απολογία του Ηλία Κασιδιάρη ήταν και μητέρα του δολοφονημένου Παύλου Φύσσα.

Τέλος, ο πρώην βουλευτής απαντώντας σε ερώτηση της εισαγγελέως της έδρας αρνήθηκε ότι το κόμμα της ΧΑ είχε ρητορική μίσους.