Μαντώ Γαστεράτου: Στο γυμνάσιο ήμουν αγόρι -Δέχτηκα bullying και κακοποίηση

Mια απίστευτη αποκάλυψη έκανε χθες η Μαντώ Γαστεράτου, μιλώντας για τα παιδιά της χρόνια. Εξομολογήθηκε σε συνέντευξή της ότι όταν ήταν στο γυμνάσιο ντυνόταν αγορίστικα, είχε πολύ κοντά ξυρισμένα μαλλιά και φορούσε τα ρούχα του αδελφού της.

Ως κορίτσι που εμφανιζόταν ως αγόρι δέχτηκε λεκτική και σωματική βία, από καθηγητές αλλά και συμμαθητές.

«Το bullying  σε τσακίζει. Σε γονατίζει. Οι γονείς πρέπει να είναι δίπλα στα παιδιά τους. Γιατί υπάρχουν και πολλά παιδιά που δε μιλάνε ποτέ. Εγώ ήμουν ένα τέτοιο παράδειγμα. Στο σχολείο ήμουν φοβισμένη και στο σπίτι αγρίμι.

Δέχτηκα λεκτικό bullying και σωματική κακοποίηση. Κυρίως ψυχική, στο γυμνάσιο. Ήμουν ένα παιδί πολύ διαφορετικό. Ήμουν σαν αγοράκι. Ντυνόμουν αγορίστικα, με τα ρούχα του αδερφού μου. Δέχτηκα bullying και από καθηγητές.

Δε θα ξεχάσω ποτέ την πρώτη μέρα στο σχολείο που ήμασταν μπροστά την ώρα της προσευχής και πίσω τα αγόρια. Ήρθε ένας καθηγητής και με έπιασε από τη φαβορίτα και με έσυρε πίσω στα αγόρια. Και του φώναζα “κορίτσι είμαι”. Δεν ήταν εμφανές πως είμαι κορίτσι. Είχα πολύ κοντά μαλλιά ξυρισμένα και καρφάκια και φόραγα τα ρούχα του αδερφού μου.

Δεν έχω μιλήσει ποτέ στους γονείς μου για αυτά τα χρόνια. Τα ξέρει μόνο ο αδερφός μου που είμαστε στο ίδιο σχολείο. Πρέπει να μιλάνε τα νέα παιδιά στους γονείς. Να μη φοβούνται» είπε, μεταξύ άλλων , η Μαντώ Γαστεράτου.

Φωτο: ndp