Ηλεία: Δύο νεκροί στη Στροφυλιά – Διπλή διάσταση λαμβάνει η τραγωδία

Διπλή διάσταση λαμβάνει η τραγωδία στο Κουνουπέλι με την κοπή δέντρων μέσα στις καμμένες εκτάσεις του δάσους της Στροφυλιάς από τη φωτιά του περασμένου Απριλίου. Μετά την 70χρονη γυναίκα Β.Π. που καταπλακώθηκε από κορμό στη διάρκεια κοπής δέντρων και έχασε τη ζωή της, όπως αναφέρει το ilialive, ένας ηλικιωμένος εντοπίστηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι νεκρός στην ίδια περιοχή, από δασικό υπάλληλο.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 69χρονος Γ.Γ. βρέθηκε νεκρός στο έδαφος δίπλα στο τρακτέρ του, σε σημείο που είχε μεταβεί για την κοπή δέντρων μετά από σχετική άδεια – που είχε εκδόσει το Δασαρχείο Αμαλιάδας.

Ο ηλικιωμένος άντρας 69 ετών φαίνεται πως πέθανε από παθολογικά αίτια.

Νωρίτερα στην ίδια περιοχή, μια 70χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της όταν καταπλακώθηκε από δέντρο στη διάρκεια κοπής. Κορμός από τμήμα του δέντρου την χτύπησε στο κεφάλι και την εγκλώβισε στο έδαφος. Άμεσα κλήθηκε τόσο το ΕΚΑΒ όσο και η Πυροσβεστική Υπηρεσία καθώς και η Αστυνομία που μετέβησαν στο σημείο.

Η ηλικιωμένη γυναίκα ανασύρθηκε νεκρή κάτω από τον κορμό και μεταφέρθηκε στο Κ.Υ. Βάρδας όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός της.

Λίγο πριν γίνει γνωστός και ο δεύτερος θάνατος πολίτης στην κοπή δέντρων κατόπιν αδείας, ο Δασάρχης Αμαλιάδας Διονύσης Θωμόπουλος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στο τι συνέβη. “Ξεκίνησε η ετήσια ξύλευση των παραδασόδιων κοινοτήτων του δάσους Στροφιλιάς στο νομό Ηλείας, με βάση νόμιμες διατάξεις, με έγκριση πίνακα υλοτομίας μετά την πυρκαγιά στα καμμένα τεμάχια φέτος. Αυτά τα δέντρα κόβονται με ευθύνη των κατοίκων της περιοχής για κάλυψη ατομικών τους αναγκών.

Εμείς απλά επιβλέπουμε να κόβονται τα δέντρα τα οποία εμείς έχουμε επιλέξει, δηλαδή στη συγκεκριμένη φετινή περίπτωση μόνο τα καμμένα και σαφώς να δίνουμε και κάποιες οδηγίες. Σήμερα το πρωί είχαμε ένα ατύχημα, σκοτώθηκε μία γυναίκα από πτώση δέντρου, ενημερώσαμε μέσω του 112 άμεσα την Αστυνομία και το ΕΚΑΒ, ήρθε το ασθενοφόρο αλλά δυστυχώς η γυναίκα είχε καταλήξει.

Αυτή τη στιγμή φεύγει και ο κόσμος, δεν υπάρχει λόγος να γίνει σήμερα υλοτομία αφού είχαμε αυτό το τραγικό γεγονός. Από ότι έχω ακούσει ήταν μία ηλικιωμένη κυρία η οποία μαζί με το σύζυγό της γύριζε για να βρει μάλλον κάποιο ξύλο δε γνωρίζω βέβαια ακριβώς. Δυστυχώς έπεσε το δέντρο που έκοβε κάποιος κάτοικος εδώ της περιοχής και είχαμε το μοιραίο”.

Ο Διοικητής πυροσβεστικής υπηρεσίας Λεχαινών επιπυραργός Αργύρης Φαλίδας απο την πλευρά του αναφέρθηκε στο περιστατικό της επέμβασης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Λεχαινών. “Σήμερα στο δάσος Κουνουπελίου Στροφυλιάς, ειδοποιήθηκε το περιπολικό όχημα της υπηρεσίας να μεταβεί σε ένα σημείο του δάσους, στο οποίο είχε προκληθεί ένα ατύχημα μετά από πτώση δέντρου.

Περίπου στις εννιάμιση ώρα μετέβη το αυτοκίνητο στο σημείο όπου είχε κατάπλακωση ενός πολίτη από την παλιά Μανωλάδα μετά από πτώση δέντρου με αποτέλεσμα ένα κλαδί κατά την πτώση του δέντρου να χτυπήσει μία γυναίκα ηλικίας 70 ετών και να την τραυματίσει θανάσιμα.

Αναμέναμε στο χώρο του ατυχήματος μέχρι να έρθει το ασθενοφόρο από το νοσοκομείο της Αμαλιάδας βοηθήσαμε στην μεταφορά της με το ασθενοφόρο και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας”.