(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Με «ένα χαμόγελο» ο Τσίπρας σε συναντήσεις βόλτες και επαφές – Διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ στο επίκεντρο

Συνάντηση εργασίας με στόχο να καθοριστούν τα επόμενα βήματα της πόλης, για την διεκδίκηση ίδρυσης στο Πανεπιστήμιο Πατρών της 4ης Νομικής Σχολής, πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι στα γραφεία του Δικηγορικού Συλλόγου Πατρών. Τη συνάντηση προκάλεσε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και Αχαιός βουλευτής, Αλέξης Τσίπρας και έγινε στα πλαίσια της διήμερης περιοδείας του χθες και προχθές, στην Αχαΐα.

Το πρώτο ερώτημα που έθεσε ο πρώην Πρωθυπουργός στην, κεκλεισμένων των θυρών, συνάντηση με στόχο τη χάραξη κοινής στρατηγικής του ΣΥΡΙΖΑ με το Πανεπιστήμιο Πατρών και το νομικό κόσμο της πόλης, αφορούσε τη στάση των Αχαιών κυβερνητικών βουλευτών στο θέμα της Νομικής Σχολής.

“Δεν έχουν πάρει θέση οι βουλευτές της ΝΔ;” αναρωτήθηκε, ζητώντας να ενημερωθεί για την πορεία της διεκδίκησης.

Κατά πληροφορίες η συζήτηση περιστράφηκε στο πως θα καμφθούν οργανωμένα, εκτός Αχαΐας, συμφέροντα που θέτουν εμπόδια στην Νομική, τα οποία, όπως εκτιμήθηκε, ώθησαν τη νέα κυβέρνηση, από την πρώτη μέρα, να αποσύρει το σχετικό Προεδρικό διάταγμα ίδρυσης της Νομικής που είχε ψηφίσει η προηγούμενη κυβέρνηση.

“Είστε άξιοι συγχαρητηρίων για το σθεναρή στάση που διατηρείτε” σχολίασε προς τον κ.Τσίπρα η Πρύτανις Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, αναφορικά με την απόφαση του ΣΥΡΙΖΑ να πρωταγωνιστήσει στον αγώνα για την αναβάθμιση ΤΟΥ Ακαδημαϊκού ιδρύματος της Πάτρας.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Δικηγορικού Αθανάσιος Ζούπας αναφέρθηκε στην αιτιολογική έκθεση για την κατάργηση της -νεοϊδρυθείσας- Νομικής Σχολής στην Πάτρα

“Η έκθεση μιλά για ελλιπή τεκμηρίωση του αιτήματος της Πάτρας αλλά και αυτή έχει σημαντικά κενά, αιτιολογώντας την κατάργηση ίδρυσης της Νομικής”, τόνισε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ.Ζούπας.

Κατά την συνάντηση στο Δικηγορικό έγινε αναλυτική συζήτηση για την πορεία της υπόθεσης αναγνώρισης πτυχίων νομικής, από Σχολές Πανεπιστημίων της Κύπρου αλλά και την αντίδραση στο ενδεχόμενο ίδρυσης 4ης Νομικής από Πανεπιστημιακή Κοινότητα και φορείς της Ξάνθης.

“Δεν μπορεί να υποχρεώνουμε τα παιδιά μας να σπουδάζουν στο εξωτερικό και να μη δίνουμε τη δυνατότητα στο Ελληνικό Δημόσιο Πανεπιστήμιο να ανοίξει κι άλλο τις πύλες του και να έρχονται οι ξένοι” σχολίασε από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας.

Υπέρ της προσέλκυσης ξένων φοιτητών και νέων ξενόγλωσσων τμημάτων στα Ελληνικά Πανεπιστήμια τάχθηκε ο Αχαιός βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μάρκου ενώ Στην πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης για το άνοιγμα του δημόσιου Πανεπιστημίου αναφέρθηκε η πρώην αν. υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου.

Ο Αλέξης Τσίπρας περπάτησε στον πεζόδρομο της Ρήγα Φεραίου, στη Φιλοποίμενος και αλλού και συνομίλησε με πολίτες.

Λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι ο κ. Τσίπρας θα επισκεφτεί την Κάτω Αχαΐα, ενώ το βράδυ στις 7.30, στην Πλατεία Τριών Συμμάχων της Πάτρας, θα συμμετάσχει σε ανοιχτή εκδήλωση – συζήτηση για τη διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.
Στις 6:30 μ.μ. σήμερα ο κ. Τσίπρας θα βρεθεί στο στέκι της Οργάνωσης Νοτίου Διαμερίσματοςτου ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας, στην Τέρψη
Οπως χθες από το Αίγιο έτσι και σήμερα, στην Τριών Συμμάχων, ο Αλέξης Τσίπρας θα υποσχεθεί «την προοδευτική παράταξη της νέας εποχής».
Μια υπόσχεση που έρχεται ως απάντηση στην κριτική που έχει ξεκινήσει κεντρικά (Βούτσης, Κούλογλου, Τσακαλώτος) για την κυβερνητική εμπειρία και την αξιοπιστία της πρότασης για την «πρώτη φορά αριστερά».
Απέναντι στα στελέχη του κόμματος που θέτουν, ή σχεδιάζουν, την αμφισβήτηση ως προς τη δυνατότητα της ηγετικής ομάδας να προσφέρει στις επόμενες εκλογές πλειοψηφική πρόταση, ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να επαναλάβει σήμερα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, όχι μόνο θα μπορέσει να διεκδικήσει νίκη στις επόμενες εκλογές, αλλά «να κυβερνήσει για πολλά, πολλά χρόνια αυτόν τον τόπο” με πλειοψηφία δημοκρατική και προοδευτική».