Τσακαλώτος: Το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης είναι καλό για το περιβάλλον

Την άποψη ότι το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης μπορεί να βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος και να βάλει «φρένο» στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής διατύπωσε ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Συγκεκριμένα, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1, κληθείς να κάνει το δικό του σχόλιο για τον Ειδικό Φόρο Κατανάλωσης που έχει ως συνέπεια την εκτόξευση της τιμής του προϊόντος, ο κ. Τσακαλώτος τόνισε μεταξύ άλλων ότι το ακριβό πετρέλαιο θέρμανσης βοηθά στη μείωση της χρήσης του συμβάλλοντας έτσι στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής. Την ίδια ώρα, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ συμπλήρωσε ότι ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης στα καύσιμα είναι σημαντικός για την πάταξη του λαθρεμπορίου.

«Δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία ο ΣΥΡΙΖΑ»
Εν συνεχεία, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραδέχθηκε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ όταν ανέλαβε την εξουσία δεν είχε την απαραίτητη εμπειρία, άποψη την οποία είχε εκφράσει προ ημερών και ο πρώην πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης. Ακόμη, αποδέχθηκε πως πολλά πράγματα θα μπορούσαν να είχαν γίνει καλύτερα, ωστόσο σύμφωνα με τον ίδιο ο βασικός λόγος της εκλογικής ήττας του ΣΥΡΙΖΑ στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου οφείλεται στο γεγονός ότι το κόμμα του κυβέρνησε τα 3 από τα 4 χρόνια μέσα στο τρίτο μνημόνιο και οι πολίτες είχαν δικαιολογημένα παράπονα.

Αναφορικά με το ύψος των πρωτογενών πλεονασμάτων που είχε υπογράψει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, παραδέχτηκε μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 ότι ήταν πολύ μεγάλα, αλλά υποστήριξε ότι υπήρχε στρατηγική για τη μείωση τους, όπως ακριβώς είχε γίνει και με τη μείωση του αφορολόγητου και τις περικοπές στις συντάξεις, που ναι μεν είχαν υπογραφεί, αλλά τελικά δεν ίσχυσαν.

Τέλος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος, αναφερόμενος στην παραδοχή του στο παρελθόν ότι «την πλήρωσε η μεσαία τάξη», παραδέχτηκε ότι αυτό είναι μια πραγματικότητα, αλλά ήταν επιβεβλημένο, καθώς όταν το κόμμα όταν ανέλαβε την εξουσία αντιμετώπισε μια ανθρωπιστική κρίση και η προτεραιότητα ήταν να βοηθηθούν εκείνοι δεν είχαν να φάνε.