Το ανατριχιαστικό πρωτοσέλιδο της Liberation: «Τουρκική επίθεση στη Συρία: Η αρχή ενός μακελειού»

Με τίτλο «Τουρκική επίθεση στη Συρία: Η αρχή ενός μακελειού» και μία σοκαριστική φωτογραφία από την εμπόλεμη ζώνη η γαλλική εφημερίδα Liberation παρουσιάζει στο σημερινό πρωτοσέλιδο την τραγωδία μετά την τουρκική εισβολή.

Μάλιστα στην πρώτη σελίδα γίνονται αναφορές από το πεδίο της μάχης και όχι μόνο. «Κονβόι πολιτών και δημοσιογράφων βομβαρδίστηκε, απέδρασαν 800 κρατούμενοι με σχέσεις με το ΙΚ… Η επίθεση της Άγκυρας κατά των Κούρδων παίρνει δραματική έκταση και ωθεί τις ΗΠΑ στο να εγκαταλείψουν την περιοχή», είναι οι λεζάντες που συνοδεύουν το πρωτοσέλιδο.

Παγκόσμια αγωνία για τη Συρία
Την ίδια στιγμή αυξάνεται η παγκόσμια αγωνία για τις εξελίξεις στη Συρία, καθώς οι Κούρδοι παραδίδουν δύο πόλεις στον Ασαντ και συμμαχούν μαζί του σε μία προσπάθεια να αντιμετωπίσουν τα στρατεύματα των Τούρκων. Η συριακή κυβέρνηση συμφώνησε να τους ενισχύσει στις μάχες κατά των τουρκικών ένοπλων δυνάμεων, κάτι που επιβεβαίωσε και η πλευρά των Κούρδων.

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν δείχνει διατεθειμένος να κάνει ούτε μισό βήμα πίσω και μάλιστα εξαπολύει «πυρά» κατά νατοϊκών συμμάχων που επικρίνουν την εισβολή στη βορειοανατολική Συρία. Νωρίτερα ο Ερντογάν επανέλαβε ότι η Τουρκία δέχεται επιθέσεις από «τρομοκράτες» (Κούρδοι μαχητές των YPG) και αναρωτήθηκε κατά πόσον οι νατοϊκοί εταίροι θα σταθούν στο πλευρό της Τουρκίας ή των «τρομοκρατών»

Το σοκαριστικό πρωτοσέλιδο της Liberation
Με μία εικόνα που δείχνει την απόλυτη φρίκη του πολέμου κυκλοφόρησε σήμερα η γαλλική εφημερίδα Liberation .