Κοτζιάς και Γερουλάνος στην εξίσωση του ΣΥΡΙΖΑ για την Κεντροαριστερά – Ποια στελέχη έχουν αναλάβει τις επαφές

advertisement

Μέχρι τις αρχές της άνοιξης δεν αποκλείεται να γίνουν πολλές ανακατατάξεις με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ και οδηγό το πολιτικό στίγμα που θα υιοθετήσει το κόμμα.
Νέα κομματικά ξεκινήματα, περιοδείες στην Ελλάδα, πρόσωπα που έρχονται και παλι στο προσκήνιο, μετακινήσεις, συνεννοήσεις και επαφές με φόντο νομοσχέδια που κατατίθενται στη Βουλή διαμορφώνουν σιγά – σιγά τον χάρτη της κεντροαριστεράς. Μέχρι τις αρχές της άνοιξης δεν αποκλείεται να γίνουν πολλές ανακατατάξεις με πρωταγωνιστή τον ΣΥΡΙΖΑ και οδηγό το πολιτικό στίγμα που θα υιοθετήσει το κόμμα.

Σε όλο αυτό το σκηνικό την επανεμφάνισή του κάνει ο Νίκος Κοτζιάς με το “Πράττω” να δραστηριοποιείται και να έχει εντείνει τις συνεδριάσεις του το τελευταίο διάστημα. Πρόσφατα η Πολιτική Γραμματεία της κίνησης έκανε λόγο για την “αδήριτη ανάγκη να διαμορφωθεί το μεγάλο δημοκρατικό – προοδευτικό ρεύμα συνάντησης σοσιαλιστών, πατριωτικής αριστεράς και ριζοσπαστικής αριστεράς”.

Μπορεί ο πρώην υπουργός Εξωτερικών να μην έχει αποκαταστήσει την επαφή του με τον Αλέξη Τσίπρα, όμως το newpost.gr είναι σε θέση να γνωρίζει πως διατηρεί ανοιχτούς διαύλους επικοινωνίας τόσο με τον Νίκο Βούτση όσο και με τον Γιάννη Δραγασάκη. Ο δρόμος, ωστόσο που πρέπει να διανυθεί είναι μακρύς αφού οι ανακοινώσεις του “Πράττω” προεκλογικά για μια σειρά χειρισμών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ιδιαιτέρως αιχμηρές.

Στις 23 Οκτωβρίου ο Νίκος Κοτζιάς θα βρεθεί σε ημερίδα με τον πρώην αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και στις 11 Νοεμβρίου σε εκδήλωση του “Πράττω” με τον πρώην πρόεδρο της Βουλής και τον Παύλο Γερουλάνο. Οι σχέσεις του Νίκου Κοτζιά με τον Παύλο Γερουλάνο είναι άριστες από τη στιγμή που ο πρώην επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας τον Μάιο είχε στηρίξει την υποψηφιότητά του για τον δήμο της Αθήνας σε αντίθεση με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Την έντονη κινητικότητα παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή στην Κουμουνδούρου, αφού είναι κοινό μυστικό πως αρκετά στελέχη επιδιώκουν να στήσουν διάφορες συμμαχίες ενόψει του Συνεδρίου του κόμματος.

Το γεγονός πως ο Παύλος Γερουλάνος έχει βγει απέναντι από τη Φώφη Γεννηματά όλο το προηγούμενο διάστημα χωρίς να αποκλείονται εξελίξεις ενόψει του συνεδρίου του ΠΑΣΟΚ δεν περνά απαρατήρητο στην αξιωματική αντιπολίτευση.

Είναι αρκετά τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βλέπουν με πολύ “καλό μάτι” να αποκτήσει σύντομα έναν πιο ενεργό ρόλο στη Χαριλάου Τρικούπη και η “επιστροφή στις ρίζες του ΠΑΣΟΚ” που έχει ζητήσει ο ίδιος να γίνει πράξη. Όλα θα συνεκτιμηθούν, αφού ακόμα και η πιθανή σύμπλευση του ΚΙΝΑΛ με τη ΝΔ για το θέμα της ψήφου των αποδήμων αναμένεται να προκαλέσει νέο “πόλεμο” με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: newpost