Φυτώριο με 3.250 χασισόδεντρα σε δύο θερμοκήπια στη Φαιστό!

Μπορεί και να αποτελεί ρεκόρ για τα ελληνικά δεδομένα η εκτεταμένη καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης ενός 42χρονου, ο οποίος είχε στήσει φυτώρια με χιλιάδες χασισόδεντρα σε δύο θερμοκήπια στη Φαιστό, ενώ είχε και μερικά στο… σπίτι του!

Ο φιλόδοξος χασισοπαραγωγός έπεσε στα χέρια των αστυνομικών του τοπικού τμήματος, αρχικά για τα εννέα δενδρύλλια κάνναβης που βρέθηκαν στην κατοικία του και κατασχέθηκαν μαζί με 14,8 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης. Αυτή, όμως, ήταν μόνο η κορυφή του παγόβουνου, το υπόλοιπο από το οποίο βρέθηκε όταν οι αστυνομικοί έφτασαν στα σε δύο θερμοκήπια που διατηρούσε σε αγροτική τοποθεσία του Δήμου Φαιστού.

Εκεί, ούτε λίγο ούτε πολύ, βρέθηκαν τα φυτώρια με τα συνολικά 3.250 δενδρύλλια κάνναβης ύψους 70 εκατοστών που καλλιεργούσε και είναι μάλλον η μεγαλύτερη φυτεία που εντοπίστηκε σε ελληνικό έδαφος! Ο 42χρονος συνελήφθη και οδηγήθηκε στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηρακλείου κατηγορούμενος για καλλιέργεια ναρκωτικών, ενώ ερευνάται αν εμπλέκονται και άλλη στην παραγωγή

protothema.gr