ΑΧΑΪΑ: Το θανατηφόρο τροχαίο αναζωπύρωσε το αίτημα για την Πατρών – Πύργου -«Γολγοθάς» για τις οικογένειες των δύο νεκρών!

Χθες το μεσημέρι παίχτηκε  η τελευταία και βαρύτατη πράξη του δράματος, για τα δύο θύματα του αιματηρού τροχαίου δυστυχήματος, που σημειώθηκε αργά το μεσημέρι της Πέμπτης στην εθνική οδό Πατρών – Πύργου, στο ύψος των Βραχναιίκων. Για τις οικογένειές τους ωστόσο, και κυρίως για τα ανήλικα παιδιά τους, τώρα ξεκινά ένας μεγάλος γολγοθάς. Να εξοικειωθούν με ένα ανείπωτο πένθος και να τραβήξουν μπροστά χωρίς τους πυλώνες τους.
Την ίδια στιγμή, αναζωπυρώθηκε το κοινωνικό αίτημα για άμεση έναρξη ανακατασκευής της Πατρών Πύργου, η οποία εξελίσσεται όχι πλέον σε «έργο ανέκδοτο», όπως αστόχαστα είπε προ ημερών ο Α. Τσίπρας, αλλά σε όνειδος για την ελληνική πολιτεία, με ευθύνες διαχρονικές, γιατί το κράτος και οι κυβερνήσεις εκτίθενται σε υποτίμηση μιας μεγάλης ελληνικής περιφέρειας, δίνοντας προτεραιότητα σε άλλα έργα «μείζονος σημασίας», αλλά επί της ουσίας μεγαλύτερου εμπορικού ενδιαφέροντος…
Προς το παρόν, οι συνθήκες του δυστυχήματος παραμένουν ανεξιχνίαστες.
ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Η κηδεία του 49χρονου Νίκου Μουγκογιάννη έγινε στις 11.00 το πρωί από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής (Κοιμητήριο) Αχαϊκού, ενώ στις 3 το απόγευμα, τελέστηκε  η κηδεία του 35χρονου Δημήτρη Μπενέτση, στον Ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Λάππα.
Οι δύο άνδρες σκοτώθηκαν ακαριαία, επιστρέφοντας από την εργασία τους, στην επιχείρηση El Pack στην ΒΙΠΕ Πατρών. Σύμφωνα με την Τροχαία Πατρών, στο 14ο χλμ του δρόμου – καρμανιόλα, αυτοκίνητο μάρκας BMW που οδηγούσε ένας 39χρονος άνδρας και επέβαινε ένας ακόμα 42χρονος, προερχόμενοι από την Κόρινθο με κατεύθυνση την Κάτω Αχαϊα, συγκρούστηκε με το λευκό φορτηγάκι, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν επί τόπου οι Νίκος Μουγκογιάννης και Δημήτρης Μπενέτσης.
Στη συνέχεια, η BMW, συγκρούσθηκε και με ένα ακόμα αυτοκίνητο που οδηγούσε 33χρονη γυναίκα.
Η σύγκρουση των οχημάτων ήταν σφοδρή και είχε ως αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό των δύο ανδρών που επέβαιναν στο λευκό φορτηγάκι, τον σοβαρό τραυματισμό των άλλων δύο ανδρών που επέβαιναν στο πρώτο όχημα και της 33χρονης γυναίκας, που οδηγούσε το τρίτο όχημα.
Από τους αστυνομικούς του Τμήματος Τροχαίας Πατρών, διενεργείται προανάκριση για την πλήρη διακρίβωση των αιτιών και συνθηκών πρόκλησης του τροχαίου ατυχήματος. Μέχρι και χθες το βράδυ δεν είχε υπάρξει επίσημη πληροφόρηση.

Με βάση τις αντιδράσεις που καταγράφτηκαν στα Μέσα Ενημέρωσης, πάντως, ο διπλός θάνατος παίρνει διαστάσεις θυσίας με κοινωνικό αντίκρισμα: Τα πρωτοσέλιδα πήραν φωτιά σε Αχαΐα και Ηλεία (το θέμα έγινε πρώτο και στην «Πατρίδα» του Πύργου, με το ερώτημα- γροθιά τι κάνουμε πλέον σαν κοινωνίες για τη θεραπεία του προβλήματος της Πατρών-Πύργου) ενώ δεν έλειψαν και καυστικές αναφορές στα ΜΜΕ του κέντρου: Αιχμηρή νύξη έκαναν τα «Νέα» και η στήλη του Γ. Παπαχρήστου για την απαράδεκτη εκκρεμότητα. Βιτριολικά σχόλια έγιναν και στο διαδίκτυο από επώνυμα πρόσωπα και μεμονωμένους χρήστες.
Το συμβάν δεν ήρθε σε καλή στιγμή για την τοπική αυτοδιοίκηση. Η συζήτηση για ανάληψη πρωτοβουλιών σε επίπεδο δημοτικού συμβουλίου επρόκειτο να γίνει την περασμένη Τετάρτη, αλλά αναβλήθηκε αφού είχαν προταχθεί άλλα θέματα, κάτι που σχολιάστηκε ως ατυχής επιλογή εξ απόψεως ιεράρχησης, για να έρθει το διπλό συμβάν να βαρύνει σημειολογικά τις εντυπώσεις.
Σημειωτέον ότι σχεδόν όλες οι τοπικές πολιτικές δυνάμεις υποδέχθηκαν εν σιγή το θλιβερό γεγονός.

Το πιθανότερο είναι το έργο να αρχίσει έστω και κατά το ήμισυ, ως τα δημοπρατημένα τμήματα διασφαλισμένης εκτέλεσης εκ μέρους των αναδόχων.