ΑΧΑΪΑ: Διοργανώσεις στο Δήμο Ερυμάνθου και σήμερα – Σε Βουντούχλα και Τσαπουρνιά

Δύο σημαντικές διοργανώσεις θα φιλοξενηθούν το επόμενο τριήμερο στο Δήμο Ερυμάνθου, αναδεικνύοντας τα παραδοσιακά, πολιτιστικά, αλλά και φυσικά χαρακτηριστικά του.

«ΕΜΠΟΡΟ-ΖΩΟΠΑΝΗΓΥΡΗ ΒΟΥΝΤΟΥΧΛΑΣ»

Πρόκειται για την 119η Εμπορο-ζωοπανήγυρη της Βουντούχλας, ένα θεσμό για την περιοχή που έχει τις ρίζες του στις αρχές του 20ου αιώνα. Συγκεκριμένα, στη θέση «Χάνι Βουντούχλας» της Κοινότητας Ερυμάνθειας, αυτή την Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019 αναβιώνει η μεγάλη γιορτή των αγροτοκτηνοτρόφων, οι οποίοι συμμετέχουν και κρατούν αναλλοίωτο τον παραδοσιακό τρόπο εμπορίας ζώων και αγροτικών προϊόντων.
Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο κτηνοτρόφοι, γεωργοί, αλλά και μικροπωλητές εκθέτουν προς πώληση την «πραμάτεια» τους, ενώ όλες οι ταβέρνες της περιοχές διαθέτουν παραδοσιακά ψητό γουρουνόπουλο με συνοδεία πάντα δημοτικής και λαϊκής μουσικής.

«ΗΡΑΚΛΕΙΟΣ ΑΘΛΟΣ»

Εξ άλλου σήμερα 13 Οκτωβρίου ο μυθικός Ερύμανθος ανοίγει την «αγκαλιά» του στον «Ηράκλειο Άθλο», σε μία εκδήλωση η οποία διοργανώνεται από το ομώνυμο Γυμναστικό Αθλητικό Σωματείο Αχαΐας.
Πρόκειται για έναν αγώνα ορεινού τρεξίματος μέσω του οποίου οι συμμετέχοντες θα στείλουν και το δικό τους ηχηρό περιβαλλοντικό μήνυμα, όπως άλλωστε, αναφέρεται και στον τίτλο της φετινής εκδήλωσης «Τα βουνά εκπέμπουν SOS… Τρέχουμε για τα βουνά!».
Οι αγώνες θα πραγματοποιηθούν στο όρος Ερύμανθος του Νομού Αχαΐας και συγκεκριμένα στον παραθεριστικό οικισμό Μίχα – Τσαπουρνιά του Δήμου Ερυμάνθου, με τη βοήθεια του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλεποχωριτών «Ο Ερύμανθος» και του Πολιτιστικού Συλλόγου Καλεντζίου.
ΓΕΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

 Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, ώρα 09:00 διαδρομή 21 km με θετική υψομετρική διαφορά 1.830 m
 Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, ώρα 10:00 διαδρομή 9 km με θετική υψομετρική διαφορά 780 m
 Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019, 10:15 μονοπάτι παιδιών 3.5 km
ώρες:
– 12:30 – Απονομές αγώνα παιδιών
– 13:00 – Απονομές αγώνα 9km
– 13:30 – Απονομές αγώνα 21km

Όλες οι Εκκινήσεις και οι Τερματισμοί θα γίνουν στον προαύλιο χώρο του Ξενώνα Ζαχαράκη, στην Τσαπουρνιά Δήμου Ερυμάνθου.