Η Δημοτική Αρχή δεν παίζει με το ψωμί των εργαζομένων

Όσοι από τους επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων καταφέρονται με δηλώσεις τους κατά της Δημοτικής Αρχής για το άνοιγμα λογαριασμού και μεταφοράς των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα της Ελλάδας είτε υποκρίνονται είτε στην καλύτερη περίπτωση είναι αδιάβαστοι.
Για την αποκατάσταση της αλήθειας για ένα θέμα που αφορά χρήματα του Πατραϊκού λαού, ενημερώνουμε ότι ο λογαριασμός θα ανοιχτεί με ελάχιστο ποσό σε σχέση με τα ταμειακά διαθέσιμα του Δήμου τα οποία παραμένουν άθικτα στους υπάρχοντες λογαριασμούς, για τα έργα και τις υπηρεσίες που έχουν προγραμματιστεί από τη Δημοτική Αρχή.
Δεν θεωρούμε ότι είναι αδιάβαστοι, γιατί είναι αυτονόητο, τουλάχιστον για τους επικεφαλής των παρατάξεων, να μελετούν όλα τα θέματα του Δημοτικού Συμβουλίου που έγκαιρα λαμβάνουν. Εξάλλου, η εισήγηση Δημοτικής Αρχής ήταν ιδιαίτερα αναλυτική, ενώ η εισήγηση των αρμόδιων υπηρεσιών, ήταν απόλυτα τεκμηριωμένη και εμπεριστατωμένη. Τους καλούμε δε, να δουν την απόφαση που πήραμε στο Δημοτικό Συμβούλιο και από σήμερα αναρτάται στη «Διαύγεια», για να διαπιστώσουν το σύνολο των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου στις 31 Αυγούστου 2019. Εκεί θα δουν ότι το ποσοστό που θα μεταφερθεί με άνοιγμα λογαριασμού είναι το 0,71% των ταμειακών διαθεσίμων του Δήμου.
Η Δημοτική Αρχή δεν παίζει με το ψωμί των εργαζομένων κι επειδή αρνήθηκε να πειθαρχήσει στις απανωτές αποφάσεις της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την μεταφορά των αποθεματικών, ο τότε Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών κ. Χουλιαράκης επέλεξε παραμονές των βουλευτικών εκλογών (1 Ιουλίου 2019), να προχωρήσει στον ωμό εκβιασμό: Ή ανοίγετε λογαριασμό ή μένουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Υπουργική απόφαση: «Από 1/10/2019 οι επιχορηγήσεις του τακτικού προϋπολογισμού καταβάλλονται υποχρεωτικά σε πίστωση λογαριασμού ταμειακής διαχείρισης που τηρούν οι φορείς στην Τράπεζα της Ελλάδος». Ουσιαστικά δηλαδή θα παύσει η πληρωμή των εργαζόμενων μας διότι θα κλείσουν τη «στρόφιγγα». Πρόκειται για ωμό εκβιασμό του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ., αφού και σε αυτό το θέμα ο ΣΥΡΙΖΑ έσπευσε να στρώσει το χαλί στη Ν.Δ., η οποία συνεχίζει ακάθεκτη την αντιλαϊκή πολιτική γιατί το κράτος όπως ισχυρίζονται… έχει συνέχεια!!!
Στο πλαίσιο αυτό ο νέος Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος με έγγραφό του στις 3 Οκτωβρίου 2019 προς τους Δήμους και τις Περιφέρειες της χώρας, ζητά, όπως αναγράφεται «να μας γνωρίσετε άμεσα τους αριθμούς ΙΒΑΝ των λογαριασμών ταμειακής διαχείρισης των φορέων σας στην Τ.τ.Ε. ή στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, σε πίστωση των οποίων θα γίνεται υποχρεωτικά από 01.10.2019 η καταβολή των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων καθώς και των λοιπών επιχορηγήσεων από τον τακτικό προϋπολογισμό».
Η Δημοτική Αρχή δεν παίζει με τα χρήματα ούτε του Πατραϊκού λαού ούτε με τους μισθούς των εργαζομένων μας.
Και αυτό το γνωρίζει πολύ καλά ο Πατραϊκός λαός. Γιατί όλοι γνωριζόμαστε σε αυτή την πόλη.
ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ
ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΔΙΟΝΥΣΗ ΠΛΕΣΣΑ