(Φωτο)-Η υπερμοντέρνα μονοκατοικία στην καρδιά της φύσης – Νερό, πράσινο και σύγχρονο design!

Επιβλέποντας την κοίτη του ποταμού και την παρθένα φύση της αμερικανικής Μοντάνα, το Confluence House έρχεται να μεταφράσει το κάλλος του περιβάλλοντος σε μοντέρνους όρους.

Το σπίτι είναι χτισμένο σε ένα χαμηλό λοφάκι και αποτελείται από τρία κτίρια: το κυρίως σπίτι, τον ξενώνα και ένα εργαστήριο.

Οι τρεις διακριτές δομές συναντιούνται σε μια κεντρική αυλή, απ’ όπου μπορείς να απολαύσεις το χαλαρωτικό του τοπίου χωρίς να σε δέρνουν τα καιρικά στοιχεία.

Περικυκλωμένο από τα Βραχώδη Όρη και τα πυκνά δάση, το εξωτερικό έρχεται να ταιριάξει με το πανέμορφο σκηνικό της υπαίθρου, με προσόψεις από ξύλο και πέτρα.

Τα ίδια φυσικά υλικά διατηρούνται και στο εσωτερικό, μόνο που εδώ τα πράγματα γίνονται πιο λεία, κομψά και εκθαμβωτικά.

Τοποθετώντας ξανά τη θέα στη φύση στο κεντρικότερο μοτίβο του σπιτιού, η επίπλωση και τα τεράστια ανοίγματα λειτουργούν κολακευτικά σε όσα έφτιαξε με τα χεράκια της η Μητέρα Φύση.

Η φόρμα του σπιτιού αντλεί μάλιστα την έμπνευσή της από τη διάταξη της συμβολής των δύο ποταμών. Ακόμα και η οροφή είναι επίπεδη, για να εξαφανίζεται το οίκημα στο συνεχές του ορίζοντα.

Στο κυρίως σπίτι συναντάμε γραφείο, αίθουσα πιάνο και τέτοια πράγματα, σε έναν αρχιτεκτονικό σχεδιασμό που δεν έχει μάλιστα διαδρόμους και χολ, ώστε να μη χάνεται πολύτιμος χώρος για τη μετάβαση από τον έναν χώρο στον άλλο.

Γι’ αυτό και παρά το γεγονός πως φαίνεται τεράστιο, δεν είναι παρά 185 τετραγωνικά μέτρα (και άλλα 80 τ.μ. ο ξενώνας)…