ΑΧΑΪΑ: Επιχειρήσεις στην διεθνή έκθεση ANUGA της Κολωνίας

Με μεγάλη επιτυχία συμμετείχε ακόμα μία φορά το Επιμελητήριο Αχαΐας στην διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών ΑΝUGA, στην Κολωνία από τις 6 έως τις 9 Οκτωβρίου.
Φέτος συμπληρώθηκαν 100 χρόνια από το ξεκίνημά της έκθεσης, η οποία αποτελεί μία από τις σημαντικότερες στον συγκεκριμένο κλάδο παγκοσμίως.
Περισσότερες από 300 εγχώριες επιχειρήσεις βρέθηκαν στη γερμανική πόλη, προκειμένου να συμμετάσχουν και να συστήσουν τις ελληνικές γεύσεις σε όλο τον κόσμο.
Στην έκθεση συμμετείχαν 7590 εταιρείες, περίπου 170.000 επισκέπτες και τιμώμενη χώρα ήταν η Παραγουάη.
Το Επιμελητήριο συμμετείχε με τις εταιρείες ΠΙΛΑΒΑΣ (ποτά), ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΑΓΓΕΛΑΚΟΠΟΥΛΟΣ (ελαιόλαδο) και Θεοδωρόπουλος- FUNDELINA (είδη σοκολατοποιίας -πραλίνες).
Επίσης μέρος έλαβαν οι εταιρείες ΚΑΒΙΝΟ(κρασιά), ΟΛΙΑΝΑ (τρόφιμα), ΧΙΩΝ (αλάτι), ΛΟΥΚΑΤΟΣ (ποτά), η Παναιγιάλειος Ενωση Συνεταιρισμών (σταφίδα) καθώς και η εταιρεία ΛΟΥΞ (μη αλκοολούχα ποτά).
Τους χώρους τις έκθεσης επισκέφθηκε την περασμένη Δευτέρα και ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Μάκης Βορίδης, ο οποίος ξεναγήθηκε από τη γενική πρόξενο της Ελλάδας στο Ντίσελντορφ, Μαρία Παπακωνσταντίνου.
Ο αρμόδιος υπουργός συναντήθηκε με Έλληνες εκθέτες και συζήτησε μαζί τους για την πορεία των εγχώριων προϊόντων, καθώς και για ζητήματα που απασχολούν τον αγροδιατροφικό κλάδο, όπως η προώθηση της εξωστρέφειας.
Το Επιμελητήριο Αχαΐας έχει θέσει ως βασική του προτεραιότητα την παροχή αρωγής στις αχαϊκές εταιρείες στις προσπάθειες τους προς την εξωστρέφεια και μέσα στα πλαίσια αυτά λαμβάνει συστηματικά τα τελευταία χρόνια μέρος σε εκθέσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, οι οποίες μπορούν να βοηθήσουν τα μέλη να εξελίξουν και να αναπτύξουν την δραστηριότητά τους .