Βαριά πρόστιμα σε υπαλλήλους του ΠΑΓΝΗ για το κάπνισμα

Πρόστιμα συνολικού ύψους 600 ευρώ επιβλήθηκαν για το κάπνισμα στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείου Ηρακλείου και συγκεκριμένα σε υπάλληλο (σ.σ καθαρίστρια)  αλλά κι τη διευθύντρια της κλινικής.

Όπως έγινε γνωστό κλιμάκιο στο οποίο  συμμετείχε επόπτης δημόσιας υγείας αλλά και η δημοτική αστυνομία προχώρησε σε ελέγχους στους χώρους των κλινικών και το αποτέλεσμα ήταν να «πέσουν» βαριά πρόστιμα που αγγίζουν τα 600 ευρώ.

Όπως επιβεβαίωσε, ο πολιτικός Προϊστάμενος της Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός « στην καθαρίστρια επιβλήθηκε πρόστιμο ύψους 100 ευρώ καθώς κάπνιζε εν ώρα εργασίας μέσα στην κλινική και στη διευθύντρια της κλινικής 500 ευρώ, όπως προβλέπεται από τον αντικαπνιστικό νόμο, ανεξάρτητα αν καπνίζει ή όχι. ».

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα iatropedia.gr δεν αποκλείεται  το νέο να έγινε γνωστό εν ριπή οφθαλμού στο νοσοκομείο και να έσβησαν κι άλλα… τσιγάρα στα τασάκια υπό το φόβο του προστίμου.

Όπως τονίζει ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου κ. Βιδάκης μιλώντας στο neakriti.gr «είναι μια πολύ δύσκολη κατάσταση οι χώροι των νοσοκομείων και είμαστε πάντα πιο επιεικείς γιατί στον πόνο και την αγωνία του ο συγγενής ασθενούς θα καπνίσει, αλλά απαγορεύεται το τσιγάρο στο νοσηλευτικό ίδρυμα και τον εξωτερικό χώρο. Είναι μια μπερδεμένη κατάσταση και θα δούμε με τη νέα νομοθεσία αν θα ξεκαθαρίσουν τα πράγματα. Ίσως να δημιουργηθούν ειδικά σημεία για τον κάπνισμα στους εξωτερικούς χώρους».