(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Χωματόδρομοι στην Παραλία Προαστείου τον 21ου αιώνα – Μία εικόνα χίλιες λέξεις δίπλα από την σύγχρονη μεγαλούπολη!

Για «άθλια κατάσταση» των δρόμων στην Παραλία Προαστείου κάνουν λόγω κάτοικοι της περιοχής σε έγγραφη παρέμβαση.
Υποστηρίζουν ότι τον Ιούλιο είχε αρχίσει η επισκευή του ασφαλτοτάπητα του τμήματος της οδού Διγενή Ακρίτα από την νέα εθνική οδό Πατρών – Αθηνών μέχρι την οδό Αχιλλέως και περί τα τέλη του ίδιου μήνα σταμάτησαν οι εργασίες. «Οι κάτοικοι της συνοικίας δικαιολογημένα σκέφτηκαν ότι το υπόλοιπο της Διγενή Ακρίτα θα γινόταν μετά τις διακοπές του Αυγούστου , δυστυχώς όμως δεν επαληθεύτηκαν οι προσδοκίες τους…» αναφέρουν. Και υποστηρίζουν ότι ο Δήμος φρόντισε να φτιάξει μόνο το προαναφερόμενο τμήμα από το οποίο εξυπηρετούνται όσοι κινούνται από Δάφνες, Καστελλόκαμπο, Ρίον κλπ προς Πάτρα ή αντίθετα.
Οι κάτοικοι στην παρέμβασή τους καταγράφουν και άλλες περιπτώσεις δρόμων που παρουσιάζουν προβλήματα:
Στην αδιέξοδο οδό Φιλονόης διανοίχτηκε ένα τμήμα της 10 -12 μέτρων προκειμένου να κατασκευάσει η ΔΕΥΑΠ αποχετευτικό δίκτυο λυμάτων, το οποίο, μετά το πέρας των εργασιών, δεν ασφαλτοστρώθηκε.
Η οδός Μανώλη Ανδρόνικου που φτάνει μέχρι την νέα εθνική οδό, μέσω του οποίου θα μπορούσε να εκτονώνεται η κυκλοφοριακή κίνηση από και προς την Πάτρα, παραμένει χωματόδρομος γεμάτη λακκούβες.
Χωματόδρομοι επίσης παραμένουν οι οδοί Αρκεισίου, τμήμα της Ναυσιθόου (μόνο ένα μικρό μέρος της έχει ασφαλτοστρωθεί), τμήμα της Ναυσικάς κ.ά.
«Κάποτε μας έλεγαν οι αρμόδιοι του Δήμου Πατρέων ότι δεν γινόταν ασφαλτόστρωση των οδών αυτών επειδή δεν είχε κατασκευαστεί αποχετευτικό δίκτυο. Από τη στιγμή , όμως που κατασκευάστηκε , δεν έχουν πλέον καμιά δικαιολογία» τονίζουν οι κάτοικοι.