ΠΑΤΡΑ: Βράβευση ιδεών των μαθητικών ομάδων στον Διαγωνισμό «Μετα-μόρφωση»

Το περασμένο σαββατοκύριακο πραγματοποιήθηκε η βράβευση των ιδεών των μαθητικών ομάδων β’ βάθμιας εκπαίδευσης που συμμετείχαν στον Διαγωνισμό «Μετα-μόρφωση». Στο διαγωνισμό που συνδιοργανώθηκε από το ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας, την Περιφέρεια και την Περιφερειακή Δ/νση Εκπ/σης υποβλήθηκαν συνολικά 11 συμμετοχές από ομάδες μαθητών γυμνασίων, λυκείων και επαγγελματικών λυκείων της Αχαΐας.
Το Σάββατο παρουσιάστηκαν οι ιδέες στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ στην Πάτρα και αξιολογήθηκαν με αντικειμενικά κριτήρια από επιτροπή αξιολόγησης η οποία αποτελούταν από εκπροσώπους των συνδιοργανωτών φορέων.
Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε η βράβευση των τριών επικρατέστερων καινοτόμων ιδεών στο χώρο εκδηλώσεων του ΤΕΕ.
> Το πρώτο βραβείο έλαβε η ιδέα του Πειραματικού Γυμνασίου Πάτρας με τίτλο «Εξυπνος χάρτης» όπου αντιστοιχούσε σε ένα ποδήλατο για κάθε μέλος της ομάδας αλλά και για την συντονίστρια εκπαιδευτικό.
> Το δεύτερο βραβείο το έλαβε το Πειραματικού ΓΕΛ ΑΕΙ Πάτρας με την ιδέα με τίτλο «Ψηφιακό λευκό μπαστούνι» και
> Το τρίτο βραβείο το έλαβε το 7ο ΕπαΛ Πάτρας με την ιδέα «Αναμόρφωση νοτίου πάρκου Πάτρας στα πρότυπα του μοντέλου έξυπνων πόλεων».
Το δεύτερο και τρίτο βραβείο αντιστοιχούσε σε ένα κιτ ρομποτικής Arduino για κάθε μέλος της ομάδας καθώς και για τον συντονιστή εκπαιδευτικό.
Την εκδήλωση βράβευσης τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Χαράλαμπος Μπονάνος, ο τ. πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Γεώργιος Αγγελόπουλος, η προϊσταμένη εκπαίδευσης Σοφία Χριστοπούλου, εκ μέρους του περιφ/κού δ/ντή Εκπαίδευσης, ο συντονιστής του ΠΕΚΕΣ Σπ. Παπαδάκης ενώ στην αίθουσα εκδηλώσεων του ΤΕΕ παρευρέθηκε πληθώρα μαθητών και γονέων.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την ανακοίνωση από τον οικοδεσπότη πρόεδρο του ΤΕΕ Δυτικής Ελλάδας Βασίλειο Αϊβαλή για την διοργάνωση του 2ου Διαγωνισμού «Μετα-μόρφωση» και με την δέσμευση στήριξης του από τους συνδιοργανωτές, έτσι ώστε να αποτελέσει θεσμό για τα σχολεία της περιοχής.