ΠΑΤΡΑ: Κατέπλευσε χθες, αναχωρεί σήμερα, το τεράστιο κρουαζιερόπλοιο BRAEMAR – Αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού, από επισκέπτες

Στο βόρειο λιμάνι της Πάτρας, κατέπλευσε χθες στις 4 το απόγευμα, το κρουαζιερόπλοιο «BRAEMAR» μήκους 196 μέτρων, με 800 επιβάτες, κατά πλειοψηφία Βρετανούς και 410 μέλη πληρώματος.
Πρόκειται για το πρώτο κρουαζιερόπλοιο που καταπλέει στο λιμάνι της Πάτρας, μετά από πολύ καιρό.
Μάλιστα, το μεγασκάφος, διανυκτέρευσε στο λιμάνι της Πάτρας, για να αναχωρήσει σήμερα στις 11.00 μ.μ. για το Κατάκολο.
Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη για τα λιμενικά δεδομένα και για την οικονομία της περιοχής. Οι 800 Αγγλοι επισκέπτες επρόκειτο να επισκεφθούν αρχαιολογικούς χώρους, μερικά από τα μνημεία της πλούσιας πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της Πάτρας και της Αχαϊας, αλλά και κάποια από τα λοιπά, αξιοθέατα της ευρύτερης περιοχής και της πόλης. Παράλληλα ένας σημαντικός αριθμός επισκέφθηκε το ιστορικό και εμπορικό κέντρο της Πάτρας.
Ο ΟΛΠΑ ΑΕ με ανακοίνωσή του, καλωσόρισε το κρουαζιερόπλοιο και υποδέχθηκε θερμά τους επισκέπτες και το πλήρωμά του. Μάλιστα, είχε προετοιμαστεί για να τους παράσχει τις καλύτερες δυνατές λιμενικές υπηρεσίες και ευκολίες, ώστε να συμβάλει σε μία άνετη και ευχάριστη διαμονή τους στην πόλη.
Να σημειωθεί ότι, το μεγάλο κρουαζιερόπλοιο, αποτέλεσε αντικείμενο θαυμασμού, από όσους επισκέπτες βρέθηκαν χθες, στον Ισθμό της Κορίνθου. Η εντυπωσιακή εικόνα του κρουαζιερόπλοιου μήκους 195 μέτρων να περνά με λεπτούς χειρισμούς από τον Ισθμό, αποτέλεσε θέαμα για πολλούς.
Οπως έγινε γνωστό, το «Braemar» του στόλου της Fred. Olsen Cruises με μήκος 195,92 μέτρα, ήταν το μεγαλύτερο πλοίο που έχει διασχίσει ποτέ τη διώρυγα. Οι επιβάτες απόλαυσαν το εντυπωσιακό πέρασμα σε απόσταση αναπνοής από τους βράχους.