Τομεάρχης Τουρισμού ΣΥΡΙΖΑ: «Να αυξήσουμε τον αριθμό των ελληνικών τουριστικών προορισμών»

Συνάντηση με τον πρόεδρο του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, κ. Γιάννη Ρέτσο, είχε νωρίτερα η τομεάρχης Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, κα Kατερίνα Νοτοπούλου κατά την οποία συζητήθηκε, η ανάγκη ενός νέου μοντέλου τουριστικής ανάπτυξης με στόχο την αύξηση του αριθμού των ελληνικών προορισμών.

Μεταξύ άλλων, διαπιστώθηκε η ανάγκη διαμόρφωσης νέων πολιτικών που θα ανταποκρίνονται στο νέο περιβάλλον που δημιουργείται μετά την κατάρρευση του ταξιδιωτικού ομίλου Thomas Cook, καθώς και η ανάγκη να ληφθούν στοχευμένα μέτρα για την προστασία εργαζομένων και επιχειρήσεων.

 

«Ο τουρισμός αποτελεί τα τελευταία χρόνια για την ελληνική οικονομία το ανάχωμα στην ύφεση και την ατμομηχανή για την μείωση της ανεργίας με ανταπόδοση σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο», τόνισε η τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ και πρόσθεσε ότι «είναι ένας από τους τομείς που παρουσιάζουν ιδιαίτερο επενδυτικό ενδιαφέρον και μπορεί να αποτελέσει βασικό μοχλό για την επάνοδο της χώρας στην βιώσιμη ανάπτυξη».

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Γενικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ, Ηλίας Κικίλιας, ο Επιστημονικός Διευθυντής ΙΝΣΕΤΕ, Άρης Ικκος, και ο πρώην γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης του υπουργείου Τουρισμού, Γεώργιος Τζιάλλας.