(ΦΩΤΟ)-ΠΑΤΡΑ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Δημαρχείο από το ΚΕΘΕΑ – Για την κατάργηση στο αυτοδιοίκητο

Συγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο πραγματοποίησαν σήμερα το ΚΕΘΕΑ και ο Σύλλογος Οικογενειών και Φίλων του ΚΕΘΕΑ – «ΟΞΥΓΟΝΟ» εκφράζοντας την έντονη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι η κυβέρνηση με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου καταργεί τον αυτοδιοίκητο χαρακτήρα του ΚΕΘΕΑ υπονομεύοντας το δημόσιο συμφέρον και τον χαρακτήρα του όπου μέσα από αυτό μια από τις πιο ευάλωτες ομάδες βρίσκει τον δρόμο της επανένταξης.
Στην συγκέντρωση παραβρέθηκε ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης.
Στον χαιρετισμό του ο Δήμαρχος, μεταξύ άλλων, τόνισε:
«Αρχικά πρέπει να πούμε ότι είναι μια δυσάρεστη εξέλιξη διότι εμείς όλη αυτή την περίοδο οργανώναμε και είμαστε σε φάση να προχωρήσουμε με το ΚΕΘΕΑ για να δημιουργηθεί στην πόλη μας ένα Κέντρο Απεξάρτησης και δύο Συμβουλευτικούς Σταθμούς. Κάναμε επαφές με την προηγούμενη κυβέρνηση και ετοιμαζόμαστε να κάνουμε ένα σχεδιασμό για να ενισχυθούν οι δράσεις του ΚΕΘΕΑ μαζί με τον Δήμο προς όφελος του Πατραϊκού λαού. Εμείς δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια. Σε καμία περίπτωση δεν θα αφήσουμε να πάνε τα πράγματα έτσι. Γι΄ αυτό το λόγο στο Δημοτικό Συμβούλιο που συνεδριάζει σήμερα θα φέρουμε για συζήτηση το θέμα του ΚΕΘΕΑ και καλό θα είναι να είσαστε και σεις εκεί για να φωτίσετε από την δική σας οπτική γωνία το ζήτημα και για να παρθεί απόφαση και από το Δημοτικό Συμβούλιο συμπαράστασης στον αγώνα με την διεκδίκηση να μην διαταραχτεί αυτή η λειτουργία που έχουμε μέχρι σήμερα και να αποσυρθεί η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου. Νομίζω ότι ενωμένοι έχουμε δρόμο μπροστά μας για να κάνουμε όλα αυτά που ονειρευόμαστε να έχει η πόλη μας στον τομέα της απεξάρτησης. Να παραμείνει το ΚΕΘΕΑ με χρηματοδότηση, με προσωπικό, με τις δομές που απαιτούνται και σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να αγωνιστούμε όλοι μας».
Χαιρετισμό επίσης απηύθυναν η Αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας, Βίβιαν Σαμούρη, ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Πάτρας του ΕΣΥΝ (Εθνικό Συμβούλιο κατά των Ναρκωτικών) , Χρήστος Γκρεκιώτης, ο επικεφαλής της Δημοτικής Παράταξης «Ανυπότακτη Πολιτεία», Χρήστος Πατούχας, και οι εκπρόσωποι των άλλων φορέων.
Παρόντες στην συγκέντρωση ήταν ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Αθλητισμού Τάκης Πετρόπουλος, η Αντιδήμαρχος Δημοτικών Ενοτήτων Μεσσάτιδας, Παραλίας και Βραχνεΐκων, Αναστασία Τογιοπούλου, δημοτικοί σύμβουλοι και εκπρόσωποι των φορέων: ΕΣΥΝ Παράρτημα Πάτρας, Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Ν. Αχαΐας, Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Πατρέων, Σύλλογος Ειδικού Επιστημονικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, Παμμικρασιατικός Σύνδεσμος Πατρών και Περιχώρων, Ένωση Νεφροπαθών Ν. Αχαΐας, Κλαμπ Οικογενειών ΚΟΠΑ Πάτρας, Σύλλογος Δημοκρατικών Γυναικών Πάτρας, Κίνηση Υπεράσπισης Προσφύγων, Εργαζόμενοι του Κέντρου Πρόληψης Ν. Αχαΐας.