Ανενημέρωτοι δηλώνουν οι δήμαρχοι για την υποδοχή προσφύγων: Δεν έχουμε ούτε νερό να δώσουμε

Συνεχίζουν να φτάνουν κατά εκατοντάδες οι πρόσφυγες και μετανάστες στα ελληνικά νησιά της τελευταίες μέρες, κυρίως τις μέρες που επικρατεί καλοκαιρία στις θάλασσες.

Η κατάσταση είναι αφόρητη στα νησιά σύμφωνα με καταγγελίες των δημάρχων τους, ενώ σήμερα το πρωί, το αρματαγωγό «Ικαρία», μετέφερε συνολικά 389 άτομα από τη Σύμη στην Ελευσίνα, τα οποία έχουν αιτηθεί άσυλο και πρόκειται να μεταφερθούν στη νέα Καβάλα.

Ωστόσο, η δημοτική Αρχή, σε επικοινωνία με το OPEN ξεκαθαρίζει, «δεν έχουμε νερό να δώσουμε στους ανθρώπους», ενώ τονίζει ότι δεν υπάρχει καμία ενημέρωση από την πολιτεία. Ο Αθανάσιος Τζούρτζος, αντιδήμαρχος Παιονίας καταγγέλλει ότι το πρόβλημα ανακυκλώνεται, καθώς δεν υπάρχουν οι υποδομές για να υποδεχθούν τους μετανάστες κι έτσι δεν δίνεται μια οριστική λύση.

6.000 πρόσφυγες στη Σάμο
Ίδια κατάσταση επικρατεί και στη Σάμο, όπως καταγγέλλει ο δήμαρχος Γιώργος Στάντζος, με τους πρόσφυγες-μετανάστες να ξεπερνούν τις 6.000 και να αθροίζονται καθημερινά.
Στη Σύμη δεν υπήρχε καν δομή για να υποδεχθεί τον κόσμο που φτάνει από τα απέναντι παράλια, λέει ο δήμαρχος Λευτέρης Παπακαλοδούκας, μιλώντας στην τηλεόραση του OPEN. «Τελικά έφυγαν οι άνθρωποι για να μεταφερθούν σε δομές που μπορούν να έχουν έστω τα αναγκαία για τη διαβίωσή τους καταλήγει ο δήμαρχος.