Αλλαλούμ στη Βουλη -ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ ψάχνουν τους αντάρτες και τσακώνονται

Κοινοβουλευτικό αλαλούμ μετά τις διαρροές στην ψηφοφορία για την προανακριτική κατά Παπαγγελόπουλο, με ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ να τσακώνονται για το αντάρτικο.

Στη χθεσινή ψηφοφορία στη Βουλή συνολικά ψήφισαν 261 βουλευτές, με 173 να ψηφίζουν υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, 83 κατά, 4 ήταν τα άκυρα και 1 το λευκό. Μάλιστα, αρχικά είχε ανακοινωθεί από τον πρόεδρο της Βουλής πως το αποτέλεσμα ήταν 172-84, αλλά έγινε λάθος στην καταμέτρηση.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του υποστηρίζει πως οι αντάρτες προέρχονται και από τη ΝΔ και από το ΚΙΝΑΛ. Από τη Χαριλάου Τρικούπη εξαπολύουν επίθεση στη ΝΔ και υποστηρίζουν πως οι αντάρτες προέρχονται από την καραμανλική πτέρυγα της ΝΔ.
Κάτι που αρνείται το γαλάζιο στρατόπεδο ξεκαθαρίζοντας πως η ΚΟ της ΝΔ είναι «μπετόν».
ΣΥΡΙΖΑ: ΝΔ και ΚΙΝΑΛ έσπασαν την κομματική γραμμή -Καλά ξεμπερδέματα
«Δεν ήταν μόνο τα άδεια υπουργικά έδρανα που απαξίωσαν τη χθεσινή συζήτηση για Προανακριτική και επιβεβαίωσαν τη δειλία του πρωθυπουργού», σχολιάζουν πηγές του ΣΥΡΙΖΑ.
«Φρόντισαν γι΄ αυτό», προσθέτουν, «και έξι βουλευτές της ΝΔ και του ΚΙΝΑΛ που έσπασαν την κομματική γραμμή και ψήφισαν κατά της προανακριτικής παρωδίας».
«Καλά ξεμπερδέματα…», σχολιάζουν οι ίδιες πηγές.

ΝΔ: Εμείς ήμασταν «μπετόν»

«Εμείς ήμασταν “μπετόν”», σχολιάζουν πηγές της ΝΔ, απαντώντας στις αιχμές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι οι «διαρροές» στη χθεσινή μυστική ψηφοφορία για την Προανακριτική Παπαγγελόπουλου προέρχονται από την Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ, διαψεύδοντας κατηγορηματικά ότι υπήρξαν «αντάρτες» που πήγαν κόντρα στην πρόταση της πλειοψηφίας.

ΚΙΝΑΛ κατά ΝΔ: Από την καραμανλική πτέρυγα τα «όχι» για Παπαγγελόπουλο
Το Κίνημα Αλλαγής σχολίασε το αποτέλεσμα της χθεσινοβραδυνής ψηφοφορίας στη Βουλή, αφήνοντας αιχμές για τη στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας καθώς και για τα όσα υποστήριξε ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλος.
«Η χθεσινή ομιλία του κυρίου Παπαγγελόπουλου δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφιβολίας για τους στενούς δεσμούς του με την καραμανλική πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Όλη η ομιλία του απευθύνθηκε πολιτικά και συναισθηματικά σε αυτούς και από ό,τι φαίνεται από την ψηφοφορία, με τα έξι λευκά και άκυρα, βρήκε ανταπόκριση», επισημαίνει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου.

«Πάλι καλά που περιορίστηκαν στους 6 πιο πρόθυμους, γιατί στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της Νέας Δημοκρατίας θα μπορούσαν να βρεθούν και περισσότεροι. Εξάλλου, τα κενά υπουργικά έδρανα χθες αποδεικνύουν τα προβλήματα της Νέας Δημοκρατίας στη συγκεκριμένη υπόθεση», προσθέτει το Κίνημα Αλλαγής και καταλήγει δηκτικά: «Στο τέλος, βέβαια, κάποιοι καλοθελητές θα μας πουν ότι ο Παπαγγελόπουλος ήταν ΠΑΣΟΚ».

Το αλαλούμ μετά την ψηφοφορία στη Βουλή

Μετά την τελική καταμέτρηση προέκυψε πως ορισμένοι βουλευτές, πιθανότατα είτε της ΝΔ είτε του ΚΙΝΑΛ, δεν ακολούθησαν τη «γραμμή» του κόμματός τους που ήταν υπέρ της σύστασης προανακριτικής.
Σύμφωνα με τα στοιχεία προκύπτει πως από το ΣΥΡΙΖΑ ψήφισαν οι 82 από τους 86 βουλευτές (απουσίαζαν δικαιολογημένα οι
Νίκος Φίλης, Γιώργος Κατρούγκαλος, Νεκτάριος Σαντορινιός και Θεοδώρα Τζάκρη).
Από τη ΝΔ απουσίαζε ο βουλευτής Ιωάννης Αντωνιάδης, που λείπει στο εξωτερικό, πράγμα που σημαίνει πως οι ψήφοι ΝΔ και ΚΙΝΑΛ ήταν 179. Από την ανάλυση του αποτελέσματος προκύπτει ότι στα δύο κόμματα οι 173 ψήφισαν υπέρ της προανακριτικής, άρα υπάρχουν ψήφοι από ΚΙΝΑΛ και ΝΔ που συμπεριλαμβάνονται στις άλλες ψήφους (κατά, άκυρο και λευκό).

Με τις ψήφους «κατά» να είναι 83 (συν 4 άκυρα και 1 λευκό), αυτό σημαίνει πως από ΝΔ και ΚΙΝΑΛ υπάρχουν ορισμένοι που δεν ψήφισαν υπέρ, εκτός φυσικά και αν υπάρχουν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που άλλαξαν γνώμη στη μυστική ψηφοφορία.