ΠΑΤΡΑ: Το 1ο ΕΚ υποστηρίζει το εργαστηριακό εκπαιδευτικό έργο ΕΠΑ.Λ

Το 1ο ΕΚ Πάτρας το οποίο υποστηρίζει το εργαστηριακό εκπαιδευτικό έργο έξι (6) ΕΠΑ.Λ. της ευρύτερης περιοχής της Πάτρας (1ο, 3ο, 7ο, 9ο ΕΠΑ.Λ. Πάτρας, ΕΠΑ.Λ. Παραλίας και ΕΠΑ.Λ. Κάτω Αχαΐας) στο πλαίσιο της δράσης ErasmusDays, διοργανώνει την Πέμπτη 10/10/2019 ώρα 12:30 μμ στο Αμφιθέατρο του 1ου ΕΠΑ.Λ. Πάτρας (Κουκούλι), εκδήλωση για την διάχυση των αποτελεσμάτων του προγράμματος Erasmus+ που υλοποίησε στην Λειψία (Γερμανία) την σχολική χρονιά 2018-19 αλλά και την ενημέρωση της εκπαιδευτικής κοινότητας για τα νέα εγκεκριμένα προγράμματα του οργανισμού και τις δυνατότητες που προσφέρουν για περαιτέρω κατάρτιση και εξειδίκευση τόσο για τους εκπαιδευτικούς όσο και για τους μαθητές.
Έχοντας αναπτύξει μια σπουδαία δυναμική στον σχεδιασμό και την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης Erasmus+, το 1ο ΕΚ Πάτρας στοχεύει στην κινητοποίηση της πλειοψηφίας των εκπαιδευτικών και εκπαιδευόμενων ώστε να επωφεληθούν από τις δυνατότητες που προσφέρει το πρόγραμμα για προσωπική και επαγγελματική ανάπτυξη.
Το 1ο ΕΚ Πάτρας, πέρα από την κατάρτιση, στοχεύει στην ενσωμάτωση σύγχρονης τεχνολογίας στην κατοχύρωση και αναγνώριση των προσόντων που αποκτώνται μέσω της άτυπης μάθησης (περιβάλλοντα εργασίας) στο πλαίσιο των προγραμμάτων Erasmus+. Στην κατεύθυνση αυτή, έχει εφαρμόσει τόσο την ανάπτυξη των προγραμμάτων στην βάση του συστήματος ECVET αλλά και την διασφάλιση της εγκυρότητας και γνησιότητας των πιστοποιητικών κατάρτισης που εκδίδει σε συστήματα blockchain, ώστε να διευκολύνεται η ψηφιακή διακίνηση από τους συμμετέχοντες και η ενσωμάτωσή τους σε ιστοχώρους επαγγελματικής και κοινωνικής δικτύωσης όπου αυτοί διατηρούν προφίλ.
Το 1ο ΕΚ Πάτρας για την τρέχουσα διετία έχει σχεδιάσει ένα πλήθος δραστηριοτήτων κατάρτισης εστιάζοντας οι οποίες ευελπιστούμε ότι θα βελτιώσουν το εκπαιδευτικό έργο και θα διαμορφώσουν ένα ευχάριστο και δημιουργικό κλίμα στον οργανισμό.
Συνολικά έχουν προβλεφθεί:

Οχτώ (8) κινητικότητες μαθητών διάρκειας τριών (3) μηνών στην Κύπρο για πρακτική άσκηση.
Δέκα (10) κινητικότητες μαθητών διάρκειας ενός (1) μήνα στην Ισπανία για πρακτική άσκηση.
Έξι (6) κινητικότητες εκπαιδευτικών διάρκειας μιας (1) εβδομάδας στην Ισπανία για κατάρτιση.

Δώδεκα (12) κινητικότητες Εκπαιδευτικών και δεκαοχτώ (18) κινητικότητες μαθητών διάρκειας μιας (1) εβδομάδας, στο πλαίσιο προγράμματος στρατηγικής σύμπραξης μεταξύ σχολείων στην Ελλάδα, Ιταλία και Ρουμανία.
Δέκα (10) μετακινήσεις εκπαιδευτικών ολιγοήμερης διάρκειας σε Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία, Κύπρο και τέσσερις (4) μετακινήσεις μαθητών διάρκειας δύο (2) εβδομάδων στην Γερμανία στο πλαίσιο προγράμματος στρατηγικής σύμπραξης.

Θα χαρούμε να σας υποδεχτούμε στην εκδήλωση και να συνεργαστούμε για την διάχυση της τεχνογνωσίας ώστε περισσότεροι μαθητές και εκπαιδευτικοί να απολαύσουν τα οφέλη του προγράμματος Erasmus+.