Φωτιά στο Μάτι: Νέες μηνύσεις από τη χήρα Φύτρου

Νέες μηνυτήριες αναφορές, αυτή τη φορά ενώπιον του Αρείου Πάγου, υπέβαλε η Βαρβάρα Βουκάκη, η γυναίκα που έχασε όλη της την οικογένεια στη φονική πυρκαγιά Μάτι.

Μέσω του δικηγόρου της, Β. Καπερνάρου, στρέφεται κατά του σημερινού αρχηγού της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Βασιλείου Ματθαιόπουλου, του διοικητή υπηρεσίας εναέριων μέσων του Πυροσβεστικού Σώματος Γ. Πορτοζούδη, του διοικητή εναέριων μέσων της ΕΛ.ΑΣ. Χαράλαμπου Συρογιάννη, του πρώην αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Πέτρου Φιλίππου αλλά και της πρώην Γενικής Επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης Μαρίας Παπασπύρου.

Η Βαρβάρα Βουράκη επιρρίπτει ευθύνες στα αρμόδια όργανα, υποστηρίζοντας ότι αν έπρατταν το καθήκον τους θα είχε αποφευχθεί ο θάνατος τόσων ανθρώπων, καθώς όπως αναφέρει αρνήθηκαν “παράνομα και αυθαίρετα” να της τα χορηγήσουν έγγραφα «προσβάλλοντας κάθε έννοια δικαίου και νομιμότητας παραβιάζοντας το καθήκον που τους έχει ορίσει η πολιτεία», ενώ «επιχείρησαν δια της αρνήσεως τους να αποτρέψουν την αναζήτηση της ουσιαστικής αλήθειας για να καλύψουν τις δικές τους εγκληματικές ευθύνες».

Ειδική μνεία κάνει στα αδρανή δυο ελικόπτερα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για την καθήλωση των οποίων ζητά σχετικά έγραφα. Σύμφωνα με την αναφορά, αν είχαν απογειωθεί και τα πέντε ελικόπτερα της ΕΛ.ΑΣ. με τηλεβόα (να ενημερώνουν δηλαδή τον κόσμο να απομακρυνθεί) σήμερα η οικογένειά της θα ήταν ζωντανή.

«Γνώριζε ο ανωτέρω διοικητής ότι η μη απογείωση των ελικοπτέρων θα οδηγούσε στον θάνατο των συνανθρώπων μας» υποστηρίζει.

Ελπίζω η δικαιοσύνη να σταθεί στο ύψος της» υποστήριξε η Βαρβάρα Βουκάκη, ενω ο πληρεξούσιος δικηγόρος της, Βασίλης Καπερνάρος, υποστήριξε ότι με στοιχεία που προσκόμισε, θα προκύψουν και νέοι κατηγορούμενοι ενώ τα υφιστάμενα πλημμελήματα θα μετατραπούν σε  κακουργήματα.