Μάγδα Φύσσα σε πρώην βουλευτή της ΧΑ: «Το δικό μου παιδί γιατί το σκοτώσατε;»

«Με ενδιαφέρει η Ελλάδα και τα παιδιά της χώρας. Με ενδιαφέρει να σώσω τα Ελληνόπουλα, ότι μπορώ από αυτά», υποστήριξε σήμερα, κατά την απολογία του στη δίκη της Χρυσής Αυγής, ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής του κόμματος Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.

Η αναφορά αυτή, ωστόσο, του πρώην βουλευτή προκάλεσε την αντίδραση της μητέρας του Παύλου Φύσσα, που παρακολουθεί σήμερα από το πρωί τη δίκη που διεξάγεται στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα των φυλακών Κορυδαλλού: «Και το δικό μου γιατί το σκοτώσατε;» ακούστηκε η κυρία Φύσα να λέει από το ακροατήριο.

Ο κατηγορούμενος πρώην βουλευτής, που αρνήθηκε την κατηγορία που αντιμετωπίζει – «δεν υπάρχει τίποτα για το πρόσωπό μου» είπε – υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν συμφωνούσε με το «μιλιταριστικό στυλ» μελών της ΧΑ. Μάλιστα, ανέφερε πως αποφάσισε να ανεξαρτητοποιηθεί όταν έλαβε χώρα η δολοφονία του Π. Φύσσα και οι επιθέσεις σε βάρος μελών του ΠΑΜΕ.

Ωστόσο, ανέφερε, κατά την απολογία του, ότι μετά τη δολοφονία του μουσικού «υπήρχε μία εικόνα ότι ήταν προβοκάτσια, ότι κάποιος παρείσφρησε στο κίνημα μέσα για να γίνει αυτό το συμβάν».

Όπως χαρακτηριστικά υποστήριξε: «υπάρχουν άτομα περιθωριακά στη ζωή που προσπαθούν να βρουν πολιτικούς χώρους για να ικανοποιήσουν το εγώ τους». Τόνισε πως το κόμμα δεν είχε μηχανισμούς για να απομακρύνει αυτούς τους ανθρώπους.

Κατηγορούμενος: Ήταν ένα θέμα τρομακτικό και όλοι έλεγαν ότι κάποιος μπήκε στο κίνημα για να κάνει ζημιά.
Πάρεδρος: Ήταν μόνο προβοκάτσια; Και η πολιτική ευθύνη που ανέλαβε ο ίδιος ο Νικ. Μιχαλολιάκος;
Κατηγορούμενος: Αυτό έγινε πολύ πιο μετά. Το 2015 κοντά στις εκλογές σε μία συνέντευξη.

Ακόμη ο κατηγορούμενος ανέφερε πως το όνομά του «πέρασε» στο ψηφοδέλτιο χωρίς την συγκατάθεση της κεντρικής επιτροπής, ενώ μιλώντας για το καταστατικό της Χρυσής Αυγής, είπε πως δεν το διάβασε και πως του έριξε μια ματιά όταν κατατέθηκε στον Άρειο Πάγο.

Αντιπαράθεση Μάγδας Φύσσα με την συνήγορο Αλεξόπουλου και Γερμενή

Στη δίκη δεν έλειψε και η ένταση μεταξύ της μητέρας του Παύλου Φύσσα και την συνήγορο των κατηγορουμένων βουλευτών Χρ.λ Αλεξόπουλου και Γ. Γερμενή, Β. Πανταζή

Ειδικότερα, λίγο πριν ξεκινήσει η απολογία Γερμενή η δικηγόρος του ανέφερε πως ο κατηγορούμενος βουλευτής δέχθηκε επίθεση από μέλος του ακροατηρίου πριν ξεκινήσει το πρωί η συνεδρίαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων.

«Δεν ήταν από μέλος της αίθουσας, από τη μητέρα του Παύλου ήταν. Κάνε μου τη χάρη που τολμάς και μιλάς κιόλας. Άκου δέχθηκε επίθεση από ένα μπουκάλι…», αντέδρασε από το ακροατήριο η κυρία Φύσσα.

Πρόεδρος: Αν έγινε εκτός της αιθούσης το δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο.
Συνήγορος: Είναι οι αστυνομικοί εδώ… Είμαστε μία αστική δημοκρατία, όλοι πρέπει να ακολουθούμε τους κανόνες…

Η δίκη συνεχίζεται με την απολογία του Γ. Γερμενή.

4917278
4917279
4917280
4917281