ΑΧΑΪΑ: Εκδρομή της Ένωσης Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας, στη Βυζαντινή Οχρίδα – Μέχρι σήμερα η συμμετοχή

Τετραήμερη εκδρομή από 14 έως 17 Οκτωβρίου πραγματοποιεί για μέλη και φίλους η Ένωση Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Αιγιαλείας, στη Βυζαντινή Οχρίδα, με το εξής πρόγραμμα:

ΗΜΕΡΑ 1η: Συγκέντρωση των εκδρομέων στο Αίγιο και αναχώρηση ώρα 7.00 το πρωί, απo Τρίγωνη πλατεία και 7.15 από φανάρια Υψηλών Αλωνίων για το Ρίο, Αντίρριο, Αμφιλοχία, Μενίδι, Γιάννινα, Γρεβενά, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Φλώρινα (με ενδιάμεσες στάσεις), άφιξη στα σύνορα. Διατυπώσεις και οικονομικές αγορές στα DUTY FREE SHOP, διέλευση και άμεση αναχώρηση για την Αρχαία Βυζαντινή Ηράκλεια, το Ρωμαϊκό Βουτύλιο (Μπίτολα ), το Ελληνικό Μοναστήρι. Πόλη με εξαιρετικά αξιοθέατα όπως ο ναός Αγ. Δημητρίου, ο πύργος του ρολογιού, τα Μουσουλμανικά Τεμένη, η Οθωμανική Σχολή Ευελπίδων όπου φοίτησε ο Κεμάλ Ατατούρκ, η παραδοσιακή αγορά και πολλά νεοκλασικά κτίρια. Άφιξη αργά το απόγευμα στο ξενοδοχείο στην Οχρίδα, τακτοποίηση, ελεύθερος χρόνος να γνωρίσουμε την πόλη. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 2η: Μετά το πρωινό , περιήγηση στην παλιά πόλη. Καλντερίμια, Ελληνικά Αρχοντικά, Βυζαντινές εκκλησίες της Αγίας Σοφίας, του Αγίου Νικολάου, του Αγίου Κλίμεντα και το Κάστρο του Τσάρου Σαμουήλ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Γεύμα. Το απόγευμα εκδρομή στο μοναστήρι του Όσιου Ναούμ πάνω στη λίμνη. Από εδώ ξεκίνησαν ο Κύριλλος και Μεθόδιος, οι Έλληνες μοναχοί από τη Θεσσαλονίκη να διδάξουν στους Σλάβους το αλφάβητο (Κυριλλικά) και την Βίβλο. Επιστροφή στην Οχρίδα ελεύθερος χρόνος. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 3η: Μετά το πρωινό μια πολύ όμορφη περιοχή θα ξετυλιχθεί μπροστά μας καθώς θα διασχίζουμε το μεγάλο φαράγγι Ράντιτσα δίπλα στον ποταμό Ντριμ και σε λίμνες .Μέσω Debar ( Δίβρη ) φθάνουμε στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννου του Βαφτιστή ( Γιοβάν Μπικόρσκι ) επίσκεψη και συνεχίζουμε για Μαύροβο στις όχθες της ομώνυμης λίμνης, σχετική παραμονή. Επιστροφή στο ξενοδοχείο . Γεύμα. Το απόγευμα εκδρομή βόλτα στα πλακόστρωτα δρομάκια της γραφικής Στρούγκας και στις γέφυρες του Μαύρου Δρήνου. Επιστροφή στην Οχρίδα .Δείπνο. Διανυκτέρευση.

ΗΜΕΡΑ 4η: Ημέρα όπου θα περάσουμε δυο τελωνειακούς ελέγχους. Μετά το πρωινό αναχώρηση για Πόγραδετς την πόλη των ποιητών, συγγραφέων και ζωγράφων της Αλβανίας. Βρίσκεται παραλίμνια ,στο Αλβανικό μέρος της λίμνης Οχρίδας. Περιήγηση στην πόλη . Αναχώρηση για την Κορυτσά γραφική πόλη με πανέμορφα αρχοντικά ,πολύ πράσινο, πάρκα και όμορφες πλατείες. Γνωστή και ως «πόλη των μουσείων». Ανάλογα με τον διαθέσιμο χρόνο πιθανή επίσκεψη στο πολύ γνωστό Εθνικό Μουσείο Μεσαιωνικής τέχνης της Αλβανίας, το οποίο έχει πλούσια αρχεία περίπου 6.500 εικόνων και 500 άλλων αντικειμένων από ύφασμα, πέτρα και μέταλλο. Περιήγηση στο κέντρο της, εκεί όπου δεσπόζει επιβλητικός ο καθεδρικός ναός της Αναστάσεως του Κυρίου. Στην συνέχεια μέσω Καστοριάς, Ιωαννίνων, Ρίου Αντιρρίου επιστροφή στο Αίγιο. ( Ενδιάμεσες στάσεις ).

ΕΞΟΔΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: 190 ,00 ευρώ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

• Μεταφορές, εκδρομές, περιηγήσεις με πολυτελές κλιματιζόμενο πούλμαν
• Διαμονή στο ξενοδοχείο NOVA RIVIERA 3* στην Οχρίδα.
• Πλήρης διατροφή, ξεκινώντας με δείπνο την 1η ημέρα και τελειώνοντας με μπουφέ, πρόγευμα την τελευταία ημέρα.
• Τοπικός ξεναγός.
• Φ.Π.Α. και ασφάλεια αστικής και επαγγελματικής ευθύνης.

Χρέωση για μονόκλινο δωμάτιο +45,00 ευρώ

Για τη συμμετοχή στο ταξίδι πρέπει να προκαταβληθεί το ποσό των 50€ ανά άτομο, στο Γραφείο Ματθαίου ως τη Δευτέρα 7 Οκτωβρίου. Επίσης χρειάζεται να προσκομιστεί Δελτίο Ταυτότητας με λατινικούς χαρακτήρες ή το διαβατήριο. Όσοι δεν μπορούν να προσκομίσουν το δελτίο της Αστυνομικής Ταυτότητας ή το διαβατήριό τους ,λόγω απόστασης, να επικοινωνήσουν με το Γραφείο του κ.Ματθαίου για να στείλουν οπωσδήποτε τα στοιχεία τους σύντομα. Στοιχεία Γραφείου..mattheos tours TRAVEL &TOURISM AGENCY 32 TAXIARCHON STR,25100 AEGHIO,GREECE.tel.+302691021222. Fax +302691022998 Mob +306936909776. e-mail.mattheostours@yahoo.gr. web www.mattheostours.gr. κινητό γραμματείας Γραφείου 6974474415…..ΤΕΛΙΚΑ επειδή είναι εκδρομή στο εξωτερικό ΠΡΕΠΕΙ οι ταξιδιώτες-ενδιαφερόμενοι όλοι και ο καθένας ξεχωριστά σύντομα να προσκομίσουν στο γραφείο του πρακτορείου τα στοιχεία του δελτίου της Αστυνομικής τους Ταυτότητας, με λατινικούς χαρακτήρες, για να προχωρήσουν οι διαδικασίες…..Δε χρειάζεται συνάλλαγμα το Ευρώ περνάει…1€ ισοδυναμεί με 60 δηνάρια.