Αναρχικοί ανέλαβαν την ευθύνη για τη βόμβα σε νυχτερινό κέντρο στην Πειραιώς και απειλούν

Σε ανάληψη ευθύνης για την έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τετάρτης σε νυχτερινό κέντρο στην οδό Πειραιώς προχώρησαν αναρχικοί με κείμενό τους που αναρτήθηκε σε ιστοσελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου.

Στο κείμενο που υπογράφουν οι «Επαναστατημένοι αναρχικοί ένοπλοι αγωνιστές (GANA)» αναφέρεται ότι η ενεργοποίηση του εκρηκτικού μηχανισμού στις 2 τα ξημερώματα έγινε «μέσω τηλεφώνου {…} για να έχουμε τον έλεγχο της έκρηξης της βόμβας έτσι ώστε να μην χτυπηθούν περαστικοί που ίσως να περνούσαν από το σημείο εκείνη την ώρα».

Στο ίδιο κείμενο υποστηρίζουν ότι επέλεξαν το συγκεκριμένο νυχτερινό κέντρο γιατί εκεί « λάμβανε χώρα μια τεράστια μπίζνα τράφικινγκ γυναικών από τα βαλκάνια προς την Ελλάδα και τούμπαλιν» αλλά και για να στείλουν μήνυμα « στο ελληνικό κράτος ότι έχουμε την ικανότητα να διεισδύσουμε και να χτυπήσουμε στόχους όχι μόνο στα Εξάρχεια αλλά και σε άλλα μέρη της Αθήνας».

Στο κείμενο, τέλος, απευθύνεται ευθεία απειλή σε όσους τουρίστες επιλέγουν την πλατφόρμα AirBnB καθώς αναφέρεται χαρακτηριστικά « Η ΑΘΗΝΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΑΣΦΑΛΕΣ ΜΕΡΟΣ ΓΙΑ ΕΣΑΣ, ΓΥΡΙΣΤΕ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΕΙ ΠΟΥ ΗΡΘΑΤΕ».