Παρίσι: «Ανήσυχος ήταν το βράδυ πριν από τη σφαγή στο αρχηγείο της Αστυνομίας» λέει η σύζυγος του δράστη

«Ο άνδρας μου ήταν ανήσυχος το προηγούμενο βράδυ», κατέθεσε στη γαλλική αστυνομία η σύζυγος του δράστη με το μαχαίρι που αιματοκύλησε χθες το αρχηγείο της Αστυνομίας στο Παρίσι.

Η κωφή σύζυγος του 45χρονου κωφού διοικητικού υπαλλήλου που μαχαίρωσε χθες τέσσερις αστυνομικούς- μια γυναίκα κι έναν άνδρα- κατέθεσε στην αστυνομία ότι η συμπεριφορά του ήταν ανήσυχη λίγες ώρες πριν διαπράξει το μοιραίο.

«Το προηγούμενο βράδυ, ο σύζυγός μου ξύπνησε τη νύχτα ανήσυχος», δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο «BFMTV» η σύζυγος του Michael H., πατέρα δύο παιδιών.

Οι έρευνες που διεξήχθησαν την Πέμπτη στο σπίτι του ζευγαριού στην περιοχή Gonesse (val-d’Oise) δεν αποκάλυψαν κανένα στοιχείο που να δείχνει ύποπτη τρομοκρατική δράση . Ο δράστης ασπάστηκε το Ισλάμ πριν από 18 μήνες. Όπως αναφέρει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien, ο τεχνολογικός εξοπλισμός του επιστήμονα είναι υπό εξέταση.

Ο 45χρονος άνδρας από τη Μαρτινίκη είχε πρόβλημα ακοής, εργαζόταν επί 16 χρόνια στο τμήμα Πληροφορικής και ουδέποτε είχε παρουσιάσει πρόβλημα συμπεριφοράς στην εργασία του, όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ.

Ο κωφός επιστήμονας ηλεκτρονικών υπολογιστών πυροβολήθηκε από άλλο αστυνομικό αφού δολοφόνησε τρεις αστυνομικούς και έναν πολίτη με κεραμικό μαχαίρι που είχε εισάγει λαθραία στο κτίριο. Το κεραμικό μαχαίρι δεν εντοπίζεται από τους ανιχνευτές μετάλλων.

Ένας από τους νεκρούς είναι γυναίκα αστυνομικός. Πρόκειται για την προϊσταμένη του δράστη με την οποία είχε τσακωθεί όταν του ζήτησε να συνεργαστεί με γυναίκες κι αυτός αρνήθηκε.

Αστυνομικοί δήλωσαν ότι υπήρχαν «εντάσεις» μεταξύ του ανθρώπου και της προϊσταμένης του. Εργαζόμενοι στο κτίριο περιέγραψαν τον δράστη ως αξιόπιστο υπάλληλο που είχε πλήρη άδεια ασφαλείας και ποτέ δεν είχε προκαλέσει προβλήματα.

Ο εισαγγελέας του Παρισιού Ρέμι Χέιτς δήλωσε ότι οι αντιτρομοκρατικές αρχές «αξιολόγησαν» την κατάσταση και δήλωσαν ότι ξεκίνησε έρευνα για τη δολοφονία.