Εξάλειψη των φαινομένων με τα ιδιωτικά ασθενοφόρα

Αρκετά συχνά ίσως και καθημερινά παρατηρούνται, πολλά και σοβαρά προβλήματα, σε ότι αφορά τα ΕΞΙΤΗΡΙΑ των Ασθενών και ιδιαιτέρως αυτά που χρίζουν ΔΙΑΚΟΜΙΔΗΣ στο σπίτι τους.

Αυτά τα προβλήματα κυρίως έχουν να κάνουν:

ü Τόσο με τις διαδικασίες που εφαρμόζονται σε ότι αφορά την δρομολόγηση των εξιτηρίων στις κλινικές, μια διαδικασία που ολοκληρώνεται πολύ αργά το μεσημέρι. Διαδικασίες που δυστυχώς ταλαιπωρούν Ασθενείς και συνοδούς και που δημιουργούν τεράστια λειτουργικά προβλήματα σε πολλές υπηρεσίες του Νοσοκομείου και στους Εργαζόμενους.

ü Όσο και με τον αριθμό των ασθενοφόρων που διατίθενται κάθε φορά γι΄ αυτήν την δουλειά. Διατίθεται ένα ασθενοφόρο, ανεξαρτήτως αριθμού περιστατικών, με αποτέλεσμα οι ασθενείς να περιμένουν υπομονετικά ώρες ατέλειωτες για να ολοκληρωθεί η διακομιδή τους και μάλιστα πολλές φορές στην είσοδο του Νοσοκομείου. Πολλά δε περιστατικά να κατεβαίνουν, χωρίς προγραμματισμό, από το μεσημέρι στην είσοδο αναμένοντας το Ασθενοφόρο επί αρκετό χρόνο και μάλιστα μέχρι αργά το βράδυ και πολλές φορές το ένα ασθενοφόρο να μην προλαβαίνει να διεκπεραιώσει όλα τα περιστατικά, με αποτέλεσμα αυτά να παραμένουν στο Νοσοκομείο, με ότι αυτό συνεπάγεται, η κάποιοι απ΄ αυτούς να παίρνουν ιδιωτικά ασθενοφόρα, τα οποία περιτριγυρίζουν στους χώρους του Νοσοκομείου αναζητώντας ¨πελάτες¨.

Παρακαλούμε λοιπόν την άμεση παρέμβασή σας για την αντιμετώπιση της προαναφερόμενης κατάστασης, την όσο το δυνατόν καλύτερη οργάνωση και λειτουργία, αυτής της όλης διαδικασίας:

ü Τόσο σε ότι αφορά την διαδικασία των εξιτηρίων, όπου θα πρέπει να

τηρούνται οι σχετικοί κανονισμοί λειτουργίας των κλινικών και του

Νοσοκομείου.

ü Όσο και στα ασθενοφόρα που θα πρέπει να διατίθενται γι΄ αυτήν την δουλειά που σαφώς θα πρέπει να προσδιορίζονται με βάσει τον αριθμό των περιστατικών και όχι μόνον.

ü Αλλά και στον καλύτερο προσδιορισμό του χρόνου, της ώρας που θα γίνει η σχετική διακομιδή.

ü και βεβαίως την εξάλειψη των φαινομένων με τα ιδιωτικά ασθενοφόρα.

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΤΡΟΠΟΥΛΟΣ