ΠΑΤΡΑ: Patras Street Food Festival – Γεύση, ποτό, μουσική – Αύριο και στις 5 – 6 Οκτωβρίου

Eνα τριήμερο γευστικών και μουσικών απολαύσεων υπόσχονται οι διοργανωτές του 1ου Patras Street Food Festival. Πρόκειται για μια γιορτή φαγητού, μπύρας, ποτού, καφέ και μουσικής, που θα πραγματοποιηθεί στις 4, 5 και 6 Οκτωβρίου στον μαγευτικό Κήπο της Apotheosis (Ηρώων Πολυτεχνείου και Αιγύπτου 1, Πάτρα), με εισιτήριο 5 €.
Πρωταγωνιστές στο Patras Street Food Festival είναι επιχειρήσεις τοπικής γαστρονομίας και τοπικών προϊόντων, σε ένα πλούσιο τριήμερο πρόγραμμα που υποστηρίζεται από καλλιτεχνικές εκδηλώσεις και πολιτιστικές δραστηριότητες, με στόχο να καταδειχθεί η τοπική κουλτούρα και οι παραδόσεις της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής.
Αποτελείται στο βασικό κορμό του από τα περίπτερα των επαγγελματιών της εστίασης με διάφορα είδη φαγητού και ποτού. Οι επισκέπτες του φεστιβάλ θα μπορούν να απολαύσουν χοτ ντογκ, μπέργκερ, ελληνική, ιταλική, ευρωπαϊκή, ακόμα και ασιατική κουζίνα, γλυκά και παγωτά, καθώς το κάθε περίπτερο θα έχει τον δικό του χαρακτήρα και γευστικό περιεχόμενο.
Παράλληλα, στο πρόγραμμα του διεξάγονται lives σε δύο διαφορετικά stages καθημερινά με πασίγνωστους καλλιτέχνες και μουσικά σχήματα.
Πιο συγκεκριμένα,
>την Παρασκευή το απόγευμα στις 18.00, το δυναμικό ροκ συγκρότημα 15-50 με τον Δημήτρη Σταρόβα θα ανέβουν στο stage και θα ανοίξουν τα καλλιτεχνικά δρώμενα του festival, μια συναυλία που αποτελεί ένα μοναδικό event που θα εκτινάξει το κέφι στα ύψη. Η συνύπαρξη των 15-50 με τον Δημήτρη Σταρόβα είναι μια νέα μουσική πρόταση που εντυπωσιάζει ολόκληρη τη χώρα και αποτελεί την καλύτερη επιλογή για ένα ξεσηκωτικό ξεκίνημα.
>λίγες ώρες αργότερα, στις 21.00, ο «Νίκος Πορτοκάλογλου και οι ευγενείς αλήτες» θα δώσουν ξεχωριστή νότα στην πρώτη βραδιά του Festival.
>το Σάββατο, στις 13.00 το μεσημέρι το συγκρότημα «Natural Beat» θα μας ταξιδέψει σε ρυθμούς παλιού και νεότερου Rock με την ιδιαίτερη φωνή και ενέργεια της Ελένης Σπυράτου και θα τη συνοδεύουν στο πιάνο ο Johnny Ανδριόπουλος, στη ντραμς ο Χρήστος Παγκόπουλος, στο μπάσο ο Μιχάλης Δάρμας και στη τρομπέτα ο Χρήστος Μπίμπας.
>Λίγες ώρες αργότερα, στις 18.00, οι πολυδιάστατοι «Passepartout», που αποτελούνται από τους: Φανή Tσαϊλάκη (φωνή), Ηλία Λαμπρόπουλο (κλαρινέτο, βιολί, τρομπέτα, μπουζούκι, γκάιντα, φωνή), Στέφανο Κωνσταντόπουλο (πιάνο-φωνή), Κώστα Διαμαντόπουλο (ηλεκτρικό μπάσο-κιθάρα) και Αποστόλη Κακαβά (τύμπανα) θα μας κρατήσουν συντροφιά και θα μας κρατήσουν ζεστούς μέχρι το main event της ημέρας…
>…. όπου ο (πατρινός) frontman των Raining Pleasure «Vassilikos» θα δώσει ξεχωριστό παλμό στη μεγάλη γιορτή. Πρόκειται για έναν τους πιο ταλαντούχους Ελληνες καλλιτέχνες της γενιάς του, ο οποίος κατάφερε σε μια χώρα που κυριαρχεί ο ελληνικός στίχος, να ξεχωρίσει από τα μέσα της δεκαετίας του ’90 μέχρι και σήμερα επηρεάζοντας πολλούς νέους καλλιτέχνες να βαδίσουν στα χνάρια του.
>την Κυριακή, οι «Cubaneros» θα μας χορέψουν σε latin ρυθμούς. Η ελληνοκουβανέζικη μουσική σύμπραξη μεταξύ του Πάνου Παναγόπουλου, της Anaisa Vega Castillo και της Indhira Xiques θα μας ξεσηκώσει από τις 18.00 το απόγευμα μέχρι την τελευταία συναυλία του τριημέρου.
>εκεί, η Ορχήστρα Νυκτών Εγχόρδων του Δήμου Πατρέων «Θανάσης Τσιπινάκης» με τον Γιάννη Κότσιρα θα μας χαρίσουν ένα αξέχαστο μουσικό ταξίδι μέσα από τις αξεπέραστες ερμηνείες τους.

Την Κυριακή το πρωί το Patras Street Food Festival θα σας κάνει να νιώσετε ξανά παιδιά… Διοργανώνεται το «Bobos’ Street Food Festival» με φαγητό, live για παιδιά, παραστάσεις Καραγκιόζη από τον Χρήστο Καλπουζάνη, και παιδική μουσική παράσταση με τον Φοίβο Δεληβοριά και τους Χ-Saltibagos.
Ο χώρος που έχει επιλεγεί και διαμορφώνεται θα αποτελέσει σίγουρα μεγάλη έκπληξη για τους επισκέπτες και όλους τους συμμετέχοντες του Patras Street Food Festival, καθώς δεν θα καταλάβει μόνο τον υπέροχο Κήπο της Apotheosis, αλλά θα επεκταθεί και σε διπλανά εγκαταλελειμμένα ακίνητα που θα αποκτήσουν ζωή και θα αναδειχθούν ειδικά για τις ανάγκες του Patras Street Food Festival. Οραμα της διοργάνωσης, είναι η καθιέρωση του Φεστιβάλ ως νέου δυναμικού θεσμού που απευθύνεται στο ευρύ κοινό και ιδιαίτερα στη νεολαία. Πρώτη προτεραιότητα αποτελεί η προσέλκυση κόσμου από την ευρύτερη περιφέρεια γύρω από την Πάτρα, το Αίγιο, τη Δυτική Αχαΐα, τα Καλάβρυτα, τον Πύργο, την Ναύπακτο και το Μεσολόγγι.
Το Patras Street Food Festival θα λειτουργεί για τους επισκέπτες:
Την Παρασκευή (4/10): 16.00 – 00.00,
Το Σάββατο (5/10) και την Κυριακή (6/10) 10.00 – 00.00.