Κακοκαιρία τώρα: Δείτε πού βρέχει καταρρακτωδώς – Προσοχή σε αυτές τις περιοχές

Η κακοκαιρία πλήττει από νωρίς το πρωί σήμερα πολλές περιοχές της χώρας.

Καταρρακτωδώς βρέχει αυτή την ώρα στο Αγρίνιο, την Άρτα, τα Ιωάννινα, το Καρπενήσι, την Πάτρα και την Πελοπόννησο. Την ίδια ώρα ασθενής βροχή έχει εκδηλωθεί στα Γρεβενά και την Κόνιτσα.

Η κακοκαιρία ξεκίνησε να «χτυπά» τη δυτική Ελλάδα, όπου σύμφωνα με το meteo.gr, εκδηλώνονται κατά τόπους βροχές και καταιγίδες, ενώ και το νησί της Κέρκυρας δοκιμάζεται αυτή την ώρα από την κακοκαιρία. Στο Μεσολόγγι πολλά προβλήματα έχουν προκληθεί στο Λεσίνι και το Νεοχώρι.

Μέσα στην ημέρα, τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν σημαντικά και να επεκταθούν στη Δυτική Μακεδονία, ενώ μέχρι αργά το βράδυ θα επηρεαστούν αρκετές περιοχές της Κεντρικής και κυρίως της Βόρειας Ελλάδας. Κατά τόπους θα εκδηλωθούν και χαλαζοπτώσεις.

Από το βράδυ της Πέμπτης προς Παρασκευή, νέο μέτωπο ισχυρών βροχών και καταιγίδων (συνοδεία τοπικών χαλαζοπτώσεων) θα «σαρώσει» τη χώρα από τα βορειοδυτικά, αργά κινούμενο κατά τη ιάρκεια της Παρασκευής προς τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου.

 

Το μέτωπο αναμένεται να επηρεάσει τις περισσότερες περιοχές της χώρας, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση.

Στις περιοχές που θα επηρεαστούν από έντονα φαινόμενα συμπεριλαμβάνονται ο νομός και η πόλη της Θεσσαλονίκης (κατά τη διάρκεια της νύχτας προς Παρασκευή), καθώς επίσης ο νομός Αττικής και η πόλη της Αθήνας (τις μεσημεριανές ώρες της Παρασκευής).

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

Σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού που εξέδωσε η ΕΜΥ, μεταβολή θα παρουσιάσει ο καιρός από το πρωί της Πέμπτης (03/10/2019) και από τα δυτικά, με βροχές, που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες, που θα συνοδεύονται από ισχυρούς ανέμους και πιθανόν στα βορειοδυτικά από χαλαζοπτώσεις.

Σήμερα Πέμπτη (03/10/2019):

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται, από το μεσημέρι και μετά στο Βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά και από αργά τη νύχτα στο Νότιο Ιόνιο, τη δυτική Πελοπόννησο και κατά τόπους στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία.

Αύριο, Παρασκευή (04/10/2019):

Τα ισχυρά φαινόμενα θα συνεχιστούν μέχρι τις μεσημεριανές ώρες στο Ιόνιο, την Ήπειρο, τη δυτική Πελοπόννησο και τη δυτική και κεντρική Μακεδονία, ενώ το απόγευμα βαθμιαία ο καιρός σε αυτές τις περιοχές θα βελτιωθεί.

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα επηρεάσουν από τις προμεσημβρινές ώρες την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και πιθανόν πρόσκαιρα τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα βαθμιαία θα εξασθενήσουν από τις βραδινές ώρες.

Από νωρίς το απόγευμα θα ξεκινήσουν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στο βορειοανατολικό Αιγαίο, που τη νύχτα θα επεκταθούν και στα υπόλοιπα ανατολικά τμήματα του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Βελτίωση του καιρού σε αυτές στις περιοχές αναμένεται από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου (05/10/2019).