Αλλαγές στις συντάξεις χηρείας: Στα τέλη Οκτωβρίου θα «δουν» οι δικαιούχοι τις αυξήσεις

Συνάντηση με τα μέλη του Συλλόγου Συζύγων Θανόντων ΑΞΙΑ, και με βασικό θέμα την αναπροσαρμογή των συντάξεων χηρείας, είχε ο υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Νότης Μηταράκης και η γγ Κοινωνικών Ασφαλίσων Παυλίνα Καρασιώτου.

Κατά τη συνάντηση, η πρόεδρος του Συλλόγου ΑΞΙΑ Λαμπρινή Σαμαρά, παρέδωσε στον Νότη Μηταράκη υπόμνημα με τα θέματα που απασχολούν τα μέλη του, με κύριο τις συντάξεις χηρείας και τις δρομολογούμενες αυξήσεις.

Όπως έγινε γνωστό, ο υφυπουργός Εργασίας επισήμανε ότι η πρώτη του προτεραιότητα είναι η πληρωμή των συντάξεων χηρείας, που μειώθηκαν με τον νόμο Κατρούγκαλου. Ο κ. Μηταράκης υποστήριξε ότι οι συντάξεις χηρείας επανήλθαν στα επίπεδα του 2014, μετά την έντονη αντίδραση της ΝΔ.

Στη συνέχεια, ο Νότης Μηταράκης αναφέρθηκε στην ημερομηνία πληρωμής των συντάξεων χηρείας, τονίζοντας ότι αν όλα εξελιχθούν ομαλά,θα είναι η 30η Σεπτεμβρίου 2019.

Από τη σύνταξη Νοεμβρίου οι αναπροσαρμοσμένες συντάξεις χηρείας
Την ημέρα εκείνη, εξήγησε ο υφυπουργός, θα κατατεθεί η σύνταξη Οκτωβρίου ως έχει και την ίδια ημέρα ή την επόμενη θα κατατεθεί η διαφορά του ποσοστού από το 50 στο 70% της σύνταξης που θ’ αφορά στα αναδρομικά πέντε μηνών.

Σύμφωνα με τον Σύλλογο ΑΞΙΑ, από τη σύνταξη Νοεμβρίου (τέλος Οκτωβρίου) και μετά θα κατατίθεται πλέον το ποσό της αναπροσαρμοσμένης σύνταξης χηρείας.

Το προεδρείο του Συλλόγου ΑΞΙΑ ανακοίνωσε ότι «η πρώτη συνάντηση αν και μη προγραμματισμένη και σχετικά σύντομη λόγω του φορτωμένου προγράμματος του κ. Υφυπουργού κρίνεται ικανοποιητική αφού ήταν φανερό ότι τόσο ο κ. Υφυπουργός όσο και η κ. Γενική Γραμματέας ήταν ήδη γνώστες των περισσότερων θεμάτων που απασχολούν τα μέλη του Συλλόγου ΑΞ.Ι.Α».